Hemliga kompisar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Klass 1 B (del 3)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2006-07-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Christel Rönns
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
215 x 155 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163846861
Hemliga kompisar (inbunden)

Hemliga kompisar

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2006-07-01
99
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"- Lyssna noga nu, säger fröken. När du har läst namnet på din lapp, så vet du vem som är din hemliga kompis.- Hemlig kompis? Vad är det? undrar Melker.- Det är någon som du ska vara extra snäll emot den här veckan, säger fröken. Någon som du ska tänka lite extra på! Och på fredag får ni gissa vem som är er hemliga kompis."

Oscar har fått Maja som hemlig kompis. Han försöker tänka ut olika snälla saker han kan göra. Men vad gillar hon? Hur ska han få henne att förstå att hon är hans hemliga kompis? Och tänk att Linus lånade ut sin fotbollsmössa till honom när de skulle spela fotboll ...

"Klass 1b" är en nyproducerad serie lättlästa böcker som ingår i Lätt att Läsa. Här får vi möta en skolklass i en serie helt fristående böcker, som var och en har något eller några av barnen i klassen som huvudpersoner. "Hemliga kompisar" är en vardagsnära, varm bok med hög igenkänningsfaktor. En perfekt bok för alla killar och tjejer som precis har börjat läsa själva. Läs också de första två delarna i serien: "Spöket i skolan" och "En rejäl ryggsäck".

Boken är roligt och färgstarkt illustrerad av Christel Rönns med fartfyllda, söt-tuffa bilder. Helena Bross är författare, översättare och lågstadielärare, med en stor produktion av lättlästa böcker för nybörjarläsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hemliga kompisar
 2. +
 3. Spöket i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spöket i skolan av Helena Bross (inbunden).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hemliga kompisar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lätt, rolig och inspirerande läsning för...
  Anni, 6 december 2013

  Lätt, rolig och inspirerande läsning för nybörjarläsare i åldern 4-7 år. Jag vill gärna rekommendera hela serien om Klass 1b av Helena Bross. För barn som redan går i 0:an eller 1:an har de stor igenkänningsfaktor, men då böckerna är så lättlästa passar de utmärkt även till yngre tidiga läsare, från fyra år. För de yngre läsarna är det ju också spännande att få en inblick i skolvärlden. De rikliga illustrationerna av Christel Rönns samverkar utmärkt med texten, vilket är till stor hjälp för n... Läs hela recensionen

 2. Min dotters favorit!
  håppe, 7 oktober 2010

  Det här var den enda bok som min dotter (då ca 5 år) vill läsa fler än en gång! Jag tror att vi har läst den tio gånger... Gott budskap om att vara extra snäll och få nya kompisar och så är den ju lite hemlig.

 3. Spännande tycker vi
  Julia & Jonathan, 11 augusti 2009

  Jag tycker den är bra (Jonathan 5 år)
  Jag tycker också det, den är spännande (Julia 8 år)

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Helena Bross

Övrig information

Alla i klassen har fått en hemlig kompis, som de ska vara extra snälla mot under en vecka. Oscar har fått Maja som hemlig kompis och han tänker ut olika snälla saker som han kan göra. Men vad gillar hon? Den tredje fristående boken i en nyproducerad serie lättlästa böcker om en skolklass, Klass 1 b. Roliga vardagsberättelser för både tjejer och killar.