Sagan om den lilla lilla gumman (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ekorrböcker
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2011-06-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Dimensioner
215 x 170 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163858260
Sagan om den lilla lilla gumman (inbunden)

Sagan om den lilla lilla gumman

(85 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-06-01
75
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
1897 gavs Sagan om den lilla lilla gumman ut för första gången. Den var en av de allra första svenska bilderböckerna, och den bygger på en folklig ramsa som Elsa Beskow själv fått höra som liten. Hon var bara 23 år när hon skrev ner och illustrerade ramsan, som kom att bli hennes debutbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sagan om den lilla lilla gumman
 2. +
 3. Petter och hans fyra getter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Petter och hans fyra getter av Einar Norelius (inbunden).

Köp båda 2 för 142 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Sagan om den lilla lilla gumman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klassiker för barn!
  Irene, 8 augusti 2018

  Bra lättläst och vacker barnbok! En riktig Elsa Beskow klassiker! Har läst den för mina barn och nu för barnbarnen!

 2. Lättläst.
  Rut Anneli Madelene Sköld, 26 december 2017

  Inte så mycket text, går fort att läsa o lite svår att förstå för barn av idag då en del gamla ord används.

 3. Världens bästa sagobok?
  Birgitta Åhman, 17 maj 2016

  Det finns inte ord för att beskriva denna bok. Den är trots sin höga ålder ständigt gångbar och älskas av all. Genial i sin enkelhet. Kan också med fördel användas i undervisning av nybörjare i svenska!

 4. Klassisker
  Li, 20 maj 2014

  En härlig klassisk bok som de flesta hört när de var små. Fina bilder och snyggt grafiskt upplägg med texten. Vackert om omslag.

 5. En underbar författare!
  Eva Darefors, 9 maj 2014

  En sagoklassiker, tidlös för generationer framåt av en under bar författare. Denna saga har lästs eller hörts av far och morföräldrar när de var små. Den är kort och enkel lagom för både för föräldrar och barn när de kan läsa själva. Underbar sagorutin som barn älskar att höra om och om igen.

 6. Omtyckt barnbok för dom minsta!
  Elin Persson, 4 april 2014

  Den här boken kan barn höra hur många gånger som helst. Jag arbetar på förskola och "gumman" är mycket populär! Köpte den för att jag vill läsa den för mina barn när dom kommer.

 7. Min mamma läste den för mig
  Inez Jaldén, 1 april 2014

  Jag känner igen den sen jag var liten. Mamma läste den för mig därför köpte jag den till mitt barnbarn, fast jag talade om för barnbarnets mamma hur man läster sista sidan: .. och katten sprang till skogs och kom inte igen förrän nästa dag, annars hade boken varit alldeles för sorglig.

 8. Upprepning har effekt
  arvoke, 31 mars 2014

  Barnbarnet (3½ år) gillade boken så mycket jag fick läsa den 3 gånger efter varandra. Det är de enkla berättelserna som är bäst. Det visste man för 100 år sedan. Elsa Beskow är en klassiker som håller måttet.

 9. Tredje generationen läser Elsa Beskow

  Min mamma läste Elsa Beskows böcker för mig-sedan läste jag dem själv för mina syskon och så småningom för mina barn Nu är det barnbarnen och jag som följer den lilla gumman och hennes katt- en klassiker att glädjas åt!

 10. Klassiker för de allra yngsta
  Anni, 16 februari 2014

  Sagan om den lilla lilla gumman riktar sig till barn i åldern 0-3 år. Min äldsta dotter fick den på ettårsdagen och älskade den så mycket att vi fortsatt att köpa den som ettårspresent till andra barn. En bild på varje uppslag samt en upprepande engagerande text som passar riktigt små bart gör den till en solklar favorit som tål att läsas om och om igen. Det dramatiska slutet "Schas katta!" ger boken den där extra kryddan och lockar ettåringarna till att säga efter. Lyckligtvis har författari... Läs hela recensionen

 11. Jag tycker det var en mycket bra storlek på boken....

  Jag tycker det var en mycket bra storlek på boken. Läste boken för min idag 37-årige son när han var liten, han älskade den. Nu är det mitt barnbarnsbarns tur.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Elsa Beskow