Legenden om Sally Jones (inbunden) Spara 12%
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
107
Utgivningsdatum
2008-08-26
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Adolfsson, Ellen (form)
Illustratör/Fotograf
Jakob Wegelius
Dimensioner
270 x 170 x 10 mm
Vikt
500 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163859298

Legenden om Sally Jones

(70 röster)  |   Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2008-08-26
149 169 Du sparar 20 kr!
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Läs ett provkapitel här>>

En tecknad roman för alla som lockas av Det Stora Äventyret!

Legenden om Sally Jones är en berättelse om längtan, hopp och grymma svek. Historien börjar djupt inne i den afrikanska regnskogen, där tjuvjägare tar en gorillaunge till fånga. Hon får namnet Sally Jones och smugglas till Europa på ett ångfartyg.I Istanbuls basar säljs Sally Jones till den mystiska Frau Schultz, som lär upp henne till en mästerlig juveltjuv. Och plötsligt är Sally Jones jagad av Istanbulpolisens skarpaste hjärna, kriminalkommissarie Xavier Buda ...

Märkliga öden för så småningom Sally Jones ut på världshaven och dramatiska äventyr i fjärran hamnstäder som Port Said, Singapore, San Francisco och New York. Magiska bilder och en gripande historia gör Legenden om Sally Jones till en sann läsupplevelse för alla åldrar!

Jakob Wegelius har tidigare skrivit och illustrerat "Spionerna i Oreborg" (1994 och 2005), "Herr Balders Hemlighet" (1995), "Esperanza" (1999, nominerad till Augustpriset) samt medverkat i många antologier för yngre barn. 1999 tilldelades Jakob Wegelius också tidningen Expressens presitgefulla barnbokspris Heffaklumpen. Det finns en egen ton i Jakobs berättelser och han har ett helt unikt illustrationsmanér. Berättelserna och bilderna tilltalar både barn och vuxna på olika plan. Det är mycket skickligt gjort! Sagt om Jakobs tidigare böcker: "<...>en riktigt rolig bilderbok <...>faktiskt en av de riktiga höjdarna i höstens bokflod." (Skånska Dagbladet), "Ord- och bildkonstnär som når rakt in i hjärtat" (Svenska Dagbladet), "Det här är en helt vidunderlig bok "
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Legenden om Sally Jones
 2. +
 3. Mördarens apa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mördarens apa av Jakob Wegelius (kartonnage).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Legenden om Sally Jones. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt högläsningsbok
  Caroline Andersson, 15 november 2023

  Jobbar som lärare och älskar att läsa denna bok under min dokumentkamera. Eleverna sugs in i berättelsen tack vare de fina bilderna!

 2. Mysig bok!
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 13 februari 2022

  En mysig bok med både mysterium och relationer. Boken är känslosam och jag gillar Sally Jones som karaktär. Den har många fina bilder där texten är kombinerad med bilden. Berättelsen kommer därmed i flera lager. Det är en bok med flera äventyr och vi får besöka olika delar av världen. På slutet knyts den samman fint.

  A cozy book with both mystery and relationships. The book is emotional and I like Sally Jones as a character. It has many nice pictures where the text is combined with t... Läs hela recensionen

 3. För alla åldrar, såväl barn som vuxna
  Fina Fia, 20 oktober 2020

  Underbar berättelse. Engagerar alla från 7 år och uppåt! Ingen övre åldersgräns. Fantasifull och inspirerande. Annorlunda på ett mycket positivt sätt!

 4. Underbar historia & välgjorda illustrationer
  Maria, 7 september 2016

  Spännande från första sidan. Passar att läsa själv, eller ännu hellre tillsammans m barnet, då du inte vill missa den här storyn. Finns en magisk fristående fortsättning om 600 sidor. Också den väl lämpad för högläsning.
  Läsålder c:a 8-11 år

 5. Spännande, fängslande och mycket välskriven!
  amha, 23 mars 2016

  Underbara teckningar som förstärker berättelsen!
  Mitt 4-åriga kusinbarn älskade berättelsen lika mycket som jag, så det är en bok som passar alla åldrar.

 6. Julklapp
  Gerd Linnea Nyström, 17 december 2015

  Julklapp till en pojke 13 år.Jag har tittat igenom boken. Den verkar spännande och med bra bilder samt lätt att läsa för den som inte tycker om att läsa långa avsnitt.Kan var bra för att stimulera barn att läsa böcker.

 7. Oförutsägbart apliv
  Lana, 9 februari 2015

  Den här boken längtade jag till att få läsa högt ur för 6årige sonen. Vet inte vem som uppskattade den mest! Vi njöt av hur Sallys äventyr utvecklade sig och tog henne till så många fantasieggande miljöer och personligheter. Lägg till detta illustrationerna! Njutningen är total. När uppföljaren Mördarens apa köptes såg pappan till att läsa för sonen varje kväll... Upplägget var icke förhandlingsbart. Jag får väl läsa den själv helt enkelt.

 8. Underbar bok
  Jonas Lundberg, 15 januari 2015

  Båda barnen(9&11) gillade boken skarpt. Båda har också kastat sig över nästa bok, Mördarens apa, som de älskade till och med mer!

 9. Hugo 10 år sa:
  mormor, 8 januari 2015

  "Det här är den bästa bok jag läst, det går nästan inte att sluta..."
  Han läste den två gånger under julen, en gång för sig själv och en gång högläsning för systern som är sex år - hon är lika förtjust. Nu väntar Mördarens apa...

 10. Spännande bok
  Håkan Månsson, 1 januari 2015

  Gav bort denna till nybliven 10 åring.
  Han försvann flera gånger till boken under dagen o den såg ut att trollbinda ordentligt.

 11. En riktig favoritbok som jag och mina barn ofta...
  En Hanna, 21 november 2013

  En riktig favoritbok som jag och mina barn ofta återvänder till. Rolig, ruskig, spännande och full av fina funderingar att prata om tillsammans.

 12. Underbar saga
  Suma, 13 januari 2009

  En helt underbar saga av den gamla sorten där inte allt är hypergulligt hela tiden. Fantastiska bilder. Kan läsas av alla från 6 år (om man låter högläsningen ta lite tid).

 13. En fantastisk berättelse
  Hattepatte, 8 januari 2009

  Legenden om Sally Jones har allt. Det är tilltalande bilder, lagom mycket text, en bit av det exotiska och en härlig historia. För mig som vuxen var boken en riktig höjdare, som jag kan tänka mig tilltalar barn i 5-6 årsåldern också. Berättelsen handlar om en gorilla och hennes öden och äventyr i livet. En riktig pärla som jag rekommenderar varmt!

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Jakob Wegelius

Övrig information

Belönad med Augustpriset för årets svenska barn- och ungdomsbok 2008

Juryns motivering lyder: "Ett osannolikt äventyr öppnar sig i detta helgjutna allkonstverk, tecknat, författat och formgivet av en och samma upphovsman. I ord och kartor följer läsaren gorillan Sally på hennes färder från djungeln över världens oceaner där hon möter förtryckare, bovar och svekfulla människor men också vänskap och stark kärlek. Grymt och vackert med en säregen ton."