Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
108
Utgivningsdatum
2013-03-28
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form)
Illustratör/Fotograf
Oskar Jonsson
Dimensioner
245 x 175 x 15 mm
Vikt
430 g
SAB
uUgg
ISBN
9789163873096

Se fåglar

(15 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-03-28
169
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  29
Visa alla 1 format & utgåvor
Ulf Nilsson, en av våra främsta barn- och ungdomsboksförfattare med ett stort naturintresse, har här skrivit en personlig och rolig faktabok för alla åldrar - om fåglar! Handfasta tips om hur du börjar fågelforska, varvas med personliga iakttagelser och klargörande fakta, ackompanjerade av storslagna illustrationer av Oskar Jonsson. Spana, leta spår och läs. Bli bekant med dina vanligaste grannar!Här får du veta vilka fåglar som lever i vilken miljö: På din gård, i parken, i skogen, eller på stranden. Är det samma fåglar som bor där under olika årstider? Varför ser fåglarna ut som de gör? Kan det hänga ihop med vad de äter, hur de flyger, eller hur de lever? Följ året i olika miljöer och dra slutsatser på egen hand med hjälp av de fantastiska illustrationerna! En typisk granne att lära känna är tornseglaren som bor under takpannorna. Det är en fågel som håller till i den tropiska regnskogen nästan hela året. Men som kommer till ditt hus för att lägga ägg och föda upp ungarna. För övrigt landar den aldrig! Den sover i luften. Den äter i luften. Den parar sig i luften. Vilka märkliga grannar du har ...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Se fåglar
 2. +
 3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Se fåglar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Köp Se fåglar!
  Krister Eriksson, 11 januari 2024

  Denna bok är fylld av jättefina teckningar av olika fågelarter. Texten är faktafylld, men skriven med en underhållande och intresseväckande text.

 2. Jag gav boken till mitt barnbarn som är 10 år. Hon är...
  Eva Eriksson, 12 juni 2013

  Jag gav boken till mitt barnbarn som är 10 år. Hon är med i friluftsfrämjandets utflykter i naturen och hon uppskattade den mycket.

 3. Bok för nybörjaren och säkert omtyckt att se/läsa...
  Gun Samuelsson, 22 maj 2013

  Bok för nybörjaren och säkert omtyckt att se/läsa tillsammans med barn eller barnbarn

  a text samt vackra bilder bra format

 4. Fin och rolig fågelbok för barn - och för vuxna!...
  Hanna (Skåne), 21 maj 2013

  Fin och rolig fågelbok för barn - och för vuxna! Egentligen en faktabok, men man läser den som en skönlitterär bok. De fantastiska bilderna till texten gör boken till "ett måste".

 5. Jag har alltid tyckt om Ulf Nilssons böcker. Den här...
  Margareta Rostvik, 17 maj 2013

  Jag har alltid tyckt om Ulf Nilssons böcker. Den här är inget undantag. Jag tycker mycket om fåglar, att titta på och lyssna efter. Vill gärna att mina barnbarn också ska få uppleva den glädjen. En härlig bok att studera tillsammans.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Ulf Nilsson