Tionde våningen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2018-03-23
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Edström, Sara (form) / Thunell, Lena (form)
Dimensioner
220 x 140 x 16 mm
Vikt
346 g
SAB
uHc
ISBN
9789163880643

Tionde våningen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2018-03-23
189
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Med böcker som Ebba och Didrik och Glappet vann Christina Herrström läsarnas hjärtan. Dramatiseringarna för teve är moderna klassiker i sin genre. Precis som med ungdomsboken Tusen gånger starkare vänder sig Herrström nu till tonårsläsaren, med en stark skildring av drabbande förälskelse, sökandet efter frihet och om mod.

Efter föräldrarnas skilsmässa bor Jorinde ensam kvar i lägenheten. Från fönstren på tionde våningen ser hon ut över staden och frihetskänslan både lockar och skrämmer. Vännerna tycker att det är ett drömupplägg - att kunna komma och gå som man vill, festa när man vill. Men att få matpengarna att räcka, att ställa mobilen på tidig väckning för att hinna plugga före skolan och att finnas där för pappan som har isolerat sig i familjens sommarstuga på en ö, känns ofta övermäktigt.

Agnes, bästa vännen, finns så klart där, men kvällarna och nätterna är långa och i mörkret virvlar alla tankar om livet runt i Jorinde. Vem är hon och vem vill hon vara? Hur ska hon räcka till för alla som behöver henne?

Så dyker Emanuel upp på en fest hemma hos Jorinde. Agnes blir svartsjuk, och förälskelsen i Emanuel fyller Jorinde med motstridiga känslor. När både Agnes och Emanuel reser bort över julledigheten tar Jorinde båten till pappan på ön, för att försöka förstå vad hon vill och vart hon vill i livet och vilka hon behöver på den resan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tionde våningen
 2. +
 3. Glappet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glappet av Christina Herrström (häftad).

Köp båda 2 för 321 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tionde våningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande läsning
  Kaffeläsaren, 9 april 2018

  Jorinde bor ensam sedan föräldrarnas skilsmässa och kan ha fest när hon vill, äta vad hon vill och gå och lägga sig när hon vill. Ett drömläge tycker vännerna. Men morgnarna och kvällarna i lägenheten på tionde våningen är inte så kul. Ansvaret för pappan och skolan tynger allt mer.
  🐴
  Jag har tidigare läst ett flertal av Christinas tidigare böcker. Både Ebba och Didrik och Glappet tyckte jag väldigt mycket om. Tionde våningen är en gripande bok för unga vuxna. Författaren skil... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christina Herrström