Athenas tecken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Olympens hjältar (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
573
Utgivningsdatum
2015-09-04
Förlag
Bonnier Carlsen
Originaltitel
The Mark of Athena
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Dimensioner
210 x 136 x 38 mm
Vikt
601 g
SAB
uHc
ISBN
9789163885785

Athenas tecken

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-09-04
189
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sju halvgudar. Ett flygande skepp. Ett uppdrag på andra sidan jordklotet.

Med de bästsäljande böckerna och Hollywoodfilmerna om Percy Jackson fick Rick Riordan ungdomar över hela världen att läsa om grekisk mytologi.

Del tre i nya serien Olympens hjältar visar att Rick Riordan är tillbaka i högform. Efter äventyren med Percy Jackson och de andra halvgudarna i Den försvunne hjälten och Den fängslade guden skruvas spänningen upp ytterligare när greker och romare måste välja mellan samarbete och undergång.

De romerska och grekiska halvgudarna har varit separerade från varandra i århundraden, men nu står världens öde på spel och de måste samarbeta eller gå under. Så säger den uråldriga profetian. Men när de grekiska halvgudarna anländer till det romerska lägret i sitt flygande skepp Argo II väcks gammalt fiendeskap till liv. Ska Percy, Annabeth, Jason och de andra utvalda lyckas ena de två grupperna och klara sitt uppdrag i Rom - eller bevittna civilisationens undergång?

Atenas tecken är ett explosivt äventyr där allting kan hända. Riordan bjuder på en oförglömlig resa över hav och land till Rom, där viktiga avslöjanden, ödesdigra offer och obeskrivliga fasor väntar våra hjältar. Borda Argo II - om du vågar...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Athenas tecken
 2. +
 3. Dödens port

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödens port av Rick Riordan (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Athenas tecken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 13 åring som sträckläser
  Annika Wärre, 7 juni 2023

  13 åringen sträckläser denna serie, vill bara ha mer.
  Även tidigare böcker av Rick Riordan. Kan varmt rekommendera dessa till barn i yngre tonåren. Började med bokserien om Percy Jackson.

 2. Perfekt för bokslukare i alla åldrar
  Karin Birath, 14 februari 2018

  12-åringen sträckläste boken (hela serien faktiskt) och sedan läste jag (48 år) också allihop. Jättebra, underhållande och lärorik. Vi har också kört högläsning på kvällarna, tillsammans, och det finns massor att diskutera ihop, vilket är jättekul! Riordan skriver med ett driv som gör att man vill fortsätta att läsa, gärna alldeles för länge på kvällen....

 3. Bra för såväl ung som gammal!
  TS, 2 december 2015

  Det här är tredje delen i serien Olympens hjältar och spänningen stiger. Det är en mycket bra serie där författaren skickligt väver ihop nutid med grekisk och romersk mytologi. Resultatet är en oemotståndlig historia där det hela tiden händer något. Karaktärerna hamnar ideligen i halsbrytande äventyr och det är svårt att lägga ifrån sig böckerna innan man har läst ut dem. Innan man ger sig i kast med Olympens hjältar bör man dock först läsa serien om Percy Jackson, eftersom den utspelar sig i... Läs hela recensionen

 4. Bästa hittills!
  Svante Darvelid Palm, 12 år, 22 september 2015

  Boken är den bästa i serien hittills. Den är spännande, rolig och har mycket action. Den är fantastiskt bra och man läser den gärna igen och igen.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Rick Riordan