Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Billie (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2016-01-19
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Dimensioner
200 x 130 x 18 mm
Vikt
207 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163887024

Billie. Avgång 9:42 till nya livet

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-01-19
147
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Billies fosterhem är ett brunt hus i Bokarp. Ett samhälle som är så litet att Billie inte ens fattar att de är framme när bilen bromsar in. Billies humör är gott även när hon blir allt mer övertygad om att det är något konstigt med den nya familjen, nästan som om de döljer något. Avgång 9:42 till nya livet är första delen i Sara Kadefors mellanåldersserie, en knivskarp vardagsskildring med relationerna i centrum.

I det välstädade huset i Bokarp bor en kall mamma, en överhurtig pappa och två barn som beter sig underligt. Men streetsmarta Billie är inte typen som deppar eller ger upp. Tvärtom bestämmer hon sig för att passa in. Och huxflux har hon fått en massa vänner och helt nya fritidsintressen som hon tycker är toppen: cykelturer, pingisträning och gospelkören.

Men Billie inser snart att människorna i Bokarp inte har det så lätt. Folk bär på hemligheter och har obegripliga konflikter. Framförallt finns det något man inte pratar om i familjen. Vad är det egentligen som är fel?

Avgång 9:42 till nya livet är den första boken om Billie som fosterhemsplacerats ute på vischan. Men det är ingen deppig socialrealistisk historia, tvärtom. Det är Billie som får andra människor att växa - i familjen och i den lilla staden. Hon har en fantastisk förmåga och kraft att förändra saker bara genom att vara den hon är, en intuitiv hjälte. På samma gång är hon bara en vanlig tjej i sexan, långt ifrån sin stad, långt ifrån sin mamma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Billie. Avgång 9:42 till nya livet
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Billie. Avgång 9:42 till nya livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Synd att det bara finns 3 böcker om Billie.
  -, 2 februari 2021

  "Detta är de bästa böckerna som du läst för mig! Så synd att det endast finns tre böcker om Billie!" säger mitt barn som snart fyller tio. Vi har läst böckerna tillsammans (högläsning). En helt ny värld har öppnats för snart tioåringen, bra att få perspektiv på sitt eget liv och egna "bekymmer".

 2. En underbar barnbok.
  Yang Song, 22 november 2019

  Barnet gillar den här boken väldigt mycket. Hon ser fram emot det länge. Jag hoppas att leveranshastighet kan bli snabbare. Tack!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sara Kadefors