Första naturhjälpen räddar djuren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Första Naturhjälpen (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2017-06-12
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Lundvall, Renée (form)
Illustratör/Fotograf
Anna-Karin Garhamn
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
247 g
SAB
uUg,Hcf
ISBN
9789163889370

Första naturhjälpen räddar djuren

Inbunden,  Svenska, 2017-06-12
93
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    29
Visa alla 1 format & utgåvor
Udde och Leija har startat Första Naturhjälpen. Det finns många djur därute som behöver deras hjälp och en del finns överraskande nära, både runt husknuten och hemma i byrålådan! Klubben har ett motto: "Var inte rädd för naturen, var rädd om naturen!", och det är också Grethe Rottbölls budskap i denna lättlästa och viktiga naturbok för nybörjarläsare. Med Anna-Karin Garhamns härligt inspirerande och informativa illustrationer blir detta en skön blandning av faktabok och berättelse.

En stormig ovädersnatt blåser ett fågelbo ner utanför Uddes hus. Barnen hjälps åt med att sätta upp det igen och räddar samtidigt en liten fågelunge från att bli kattmat. Då inser de att i naturen finns det mycket för dem att hjälpa till med. Alltså startar de Första Naturhjälpen. Och genom bokens korta kapitel får vi följa dem när de hjälper fladdermöss, svalor, fjärilar, grodor, möss, murarbin och igelkottar. Men hur gör man med de äckliga djuren som ingen verkar vilja ha? Som mördarsniglarna i trädgården?

I Första Naturhjälpen varvas berättelsen med faktarutor om de olika djuren och konkreta tips på hur man kan underlätta deras liv. Varje liten del gör skillnad och varje liten du kan göra en insats!

Första Naturhjälpen ingår i serien "Lätt att läsa Fakta".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna