Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2016-09-05
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Illustratör/Fotograf
Jakob Wegelius
Dimensioner
215 x 155 x 20 mm
Vikt
540 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163889431

Odjuret i labyrinten och andra grekiska myter

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2016-09-05
166
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ond bråd död. Svartsjuka och girighet. Passionerad kärlek och gruvligaste hämnd. I de grekiska sagorna finns allt - och lite till! När Annika Thor samlar välkända myter från antikens Grekland - och kryddar med några mindre bekanta - och Jakob Wegelius ackompanjerar dem med dramatiska och sinnrika illustrationer får vi berättarkonst i världsklass.

Hur allting började? Jo, ur den svarta natten rörde sig en vind, och Natten lade ett ägg som glänste vitt som silver. Ur ägget föddes Gaia, Moder Jord. Som ett fast golv sträckte hon sig över mörkret, och lät bergen skjuta upp och slätterna breda ut sig. Hon skapade floderna och lärde dem att strömma mot havet. Sist födde hon Himlen, Uranus. Uranus var lika stor som Gaia och lade sig som ett täcke över henne. Tillsammans med Uranus fick Gaia tolv barn, men bara ett av dem vågade trotsa sin far och befria sin mor och sina syskon. Resultatet? Tre hämndgudinnor och vi själva - människosläktet!

Från det antika Greklands kanon flödar berättelserna om käbblande gudar och gudinnor, stridslystna halvgudar, modiga flickor och vanligt folk. Läs om kung Midas med åsneöronen, Atalanta som sprang fortare än alla sina friare, Narcissus som förälskade sig i sin egen spegelbild, lille Ikaros som provade sina vingar men flög för nära solen, Iphis som föddes som flicka men blev en pojke och om det väldiga odjuret Minotaurus i Daidalos labyrint - och många fler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Odjuret i labyrinten och andra grekiska myter
  2. +
  3. Den vita stenen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den vita stenen av Gunnel Linde (inbunden).

Köp båda 2 för 321 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annika Thor