Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Billie (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2017-01-13
Förlag
Bonnier Carlsen
Originaltitel
Du är bäst
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Dimensioner
200 x 130 x 10 mm
Vikt
206 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163892790

Billie. Du är bäst

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-01-13
169
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor


Världens bästa BillieBillies optimism och nyfikenhet är hennes styrka, även när oktoberhimlen är blygrå och hemligheter vaktas bakom stängda dörrar. Sara Kadefors bokserie om Billie har hyllats av läsare och kritiker.

Billie är kvar hos Perssons i Bokarp. Livet hos fosterfamiljen fortsätter att överraska med nya inslag som lövkrattning och nattorientering. Nu när den tunga känslan som fyllde huset har fått ett namn - Casper, lillebrodern som dog i en olycka - är det som att lyfta på ett lock. Men det finns fler saker att fundera över. Det verkar som om Alvar och hans kusin Douglas hatar varandra på riktigt. Varför? Ingen vill berätta för Billie. Därför bjuder hon in Douglas när Alvar fyller år. Det blir inte helt lyckat.

I skolan är Billie omänskligt omtyckt. Det är inte heller helt lyckat. När man utser henne till kamratstödjare räcker hon snart inte till. Precis alla vill bli sedda. Utom kanske just Douglas som undviker Billies blick i skolan, men som väcker något inom henne som hon inte kan sätta ord på.
I böckerna om fosterhemsplacerade Billie skildrar Sara Kadefors lyhört det allmänmänskliga med relationerna i fokus. Den första boken om Billie utkom 2015 heter Avgång 9:42 till nya livet.

"En Pollyanna i dreads för 2000-talet" Moa Matthis, Dagens Nyheter

"Det är omöjligt att värja sig. Och fantastiskt att få vara en del i tolvåriga Billies nyfikna ögon." Maria Nyström, Upsala Nya Tidning

"Billie - avgång 9:42 till det nya livet är en alldeles ny fantastisk bok om Billie som på ett naturligt sätt vågar vara precis den hon är, hon vågar också ifrågasätta det självklara. Sara Kadefors har lyckats skriva en bok om känslor och utanförskap med humor och driv. HOPPAS, HOPPAS att det väldigt snart kommer fler böcker i serien om Billie!" biblioteksbubbel.blogspot.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Billie. Du är bäst
  2. +
  3. Billie. Alla tillsammans

De som köpt den här boken har ofta också köpt Billie. Alla tillsammans av Sara Kadefors (häftad).

Köp båda 2 för 331 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Kadefors

Bokvideo