Vikingar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (9.1 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2016-08-25
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Mats Vänehem
ISBN
9789163893940
Vikingar (e-bok)

Vikingar E-bok

E-bok (PDF), Svenska, 2016-08-25
24
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vilka var vikingarna? Följ med på en spännande utgrävning av forntidens gravar, hus, båtar och offerplatser. Varje föremål som hittas blir en viktig pusselbit till bilden av vikingatiden när arkeologen och illustratören Mats Vänehem berättar. Med sin expertis och sina detaljerade, fantasieggande bilder målar han upp en omfattande och bitvis oväntad bild av den mytomspunna vikingatiden.

Vildsinta krigare som reste över haven för att plundra kloster och byar? Den vanliga bilden av vikingar i filmens värld kommer från sagorna. Senare tiders arkeologiska kunskap visar upp en delvis annorlunda, men minst lika spännande värld.

I denna rikt illustrerade allåldersbok får du läsa om allt från vikingarnas vardag - hur de bodde, livnärde sig och vad de trodde på - till plundringståg och äventyrliga upptäckts- och handelsresor. Här får du träffa ruser, varjager och väringar, höra om gamla isländska sagor, om asagudarna Oden, Tor och Freja och mycket mer. Du får också veta vad arkeologer gör och vilket detektivarbete det innebär att utforska gravar och rester av byggnader i jakt på verktyg, vapen, smycken och andra föremål.

Vikingar publicerades första gången 2015.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Vänehem