Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2017-09-18
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Kristoffer Leandoer
Originaltitel
Norse Mythology
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Dimensioner
217 x 155 x 28 mm
Vikt
697 g
SAB
uHc
ISBN
9789163895609

Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök

(49 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-18
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"De nordiska myterna har varit min följeslagare genom nästan allting jag har skrivit. De flöt som en ven av silver genom Sandman och de var vaggan till Amerikanska gudar." Neil Gaiman

Nordiska myter- från Yggdrasil till Ragnarök; gamla berättelser för nya läsare! När Neil Gaiman återvänder till de nordiska asasagorna axlar han de forntida bardernas mästerliga berättarkonst. Med utgång från gamla tiders skrifter som Snorrre Sturlassons Eddan återberättar han de mäktiga myterna och poemen; alla dessas äventyr, kärleksförbindelser, intriger och ond bråd död. Gaiman spänner en båge som börjar med Yggdrasil och födelsen av de nio världarna och slutar med Ragnarök - gudarnas skymning och födelse av en ny tid och nya människor.

I Nordiska myter- från Yggdrasil till Ragnarök möter vi Oden - den mäktigaste av de mäktige, vis, modig och beräknande; Tor - Odens son, otroligt stark, men inte den smartaste; och Loke - son till en jätte, blodsbroder till Oden och en trickster och manipulatör. Vi får veta hur Lokes tre barn; Midgårdsormen, Fenrisulven och Hel stals från jättarnas rike, hur Oden offrade sitt öga i Mimers brunn, hur Iduns äpplen återfördes till Asgård och fler sagor från vikingatidens trossystem. De uråldriga nordiska myterna ligger som grund i vår väv till nya berättelser - från Tolkien till Game of Thrones och Marvels serieuniversum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök
 2. +
 3. Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök av Neil Gaiman (pocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En modern omtolkning av gamla gudar och gudinnor
  Hjortronhyllan, 4 april 2023

  Jag måste säga att jag är trollbunden. Jag har alltid varit lätt manligt fascinerad av mytologi, men jag har alltid känt att jag har en större förståelse och kunskap om grekisk mytologi än för nordisk mytologi. Men Gaimans bok har verkligen öppnat mina ögon för en helt annan värld.

  Jag gillade verkligen hur Gaiman återberättade de nordiska myterna i sin egna moderna stil. Han hade en balans mellan humor och djup, och jag kände mig engagerad i historierna. Det var som att läsa en mode... Läs hela recensionen

 2. En bok full av äventyr
  Lojsan, 19 januari 2021

  Älskade verkligen denna bok.

  Rekommenderas till er som tycker om asatrons berättelser. Här hittar du historier från början till Ragnarök. De mest kända berättelserna finns med här skrivna på ett enkelt, fängslande vis.

 3. Absolut godkänd bok!
  Magnus, 3 februari 2020

  Inte läst många sidor än men verkar toppen,(dock inga bilder i boken,bara text) mycket coolt omslag på boken som ser mycket häftigare ut i verkligheten än på hemsidan!

 4. bra bok
  Sme'n, 23 juli 2018

  En bok som handlar om vårt nordiska arv som bör tagas till vara för framtida generationer samt historisk överblick och berättelser

 5. Nordiska myter - från Yggdrasil till Ragnarök
  Krikelin, 11 maj 2018

  En underhållande, humorfylld och lättläst bok för oss som en gång missade relationerna mellan asar, vaner, jättar, svartalver och andra besynnerliga figurer, vars eskapader i den mest egendomliga värld berättas för oss.
  Om läsaren är 10 eller 75+ år spelar ingen roll ; alla roas vi av de mustiga nordiska myterna.

 6. Läsvärd
  Amanda, 23 januari 2018

  Boken är verkligen läsvärd. Kunde inte lägga ifrån mig den. Är du interesserade av dem nordiska gudarna så tycker jag att du ska köpa den här boken

 7. Mycket underhållande läsning
  Svalan, 17 november 2017

  Så roligt att läsa och att så många platser, gator och offentliga byggnader är namngivna efter dessa "myter". Boken jag köpte skall ges till barnbarnen.

 8. Fin berättelse men...
  Alina Obadau, 13 november 2017

  Var lite besviken , eftersom Neil Gailman berättar kort om allt , skulle gärna ville veta mer om asarna . Fin introduktion i norsk mythologi men jag letar vidare efter en bättre bok.

 9. Vad synd boken inte är tjockare
  Benedikt Lindner, 2 oktober 2017

  Fin skrivit med stil och kunskap, verve och begeistrande. Lätt att dyka ner i fornfolkets värld. Mycket lärosam och upplysande om Skandinavien och centraleuropa. Och nu vet ja varför det finns ebb och flod, eller hur Loke?

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Neil Gaiman