Till vildingarnas land (inbunden) Spara 13%
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2019-03-19
Utmärkelser
Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Boris Persson
Originaltitel
Where the Wild Things Are
Illustratör/Fotograf
Maurice Sendak
Dimensioner
260 x 235 x 10 mm
Vikt
432 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163897016

Till vildingarnas land

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-03-19
139 159 Du sparar 20 kr!
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Max har vargkostymen på sig och busar så vilt att han skickas i säng utan mat. Men han låter sig inte kuvas, utan morrar tillbaka åt sin mamma och samma kväll växer en djungel fram i hans rum. Ett hav brusar fram med en båt, så han kan segla iväg ända till vildingarnas land.

Där rullar de hemska varelserna med sina hemska ögon och de visar sina hemska klor, men Max lyckas tämja dem med sin magiska blick och blir deras kung. Han dirigerar deras vilda och farliga upptåg, ända tills han tröttnar på all utlevelse och längtar hem igen, till någon som tycker om honom. Men vildingarna vill inte släppa iväg honom och ryter än farligare, men Max hoppar bara i sin båt och vinkar adjö. Och när han åter stiger in i sitt rum, väntar den varma kvällsmaten på honom.

Maurice Sendak är en av vår tids allra största bilderbokskonstnär och han fick sitt stora genombrott med den här boken, som så klart har kommit i flera upplagor. Det har sagts att detta var den första bilderbok i USA som erkände att barn har våldsamt starka känslor, alltifrån besvikelse och vrede till skräck och längtan efter trygghet, och att sådana känslor måste finna uttryck. När boken kom skrämde de vitala vildingarna mer de vuxna läsarna!

Om man blädddrar igenom boken, kan man se hur medvetet Sendak jobbar med text och bild. Texten reduceras till ett minimum medan bilden får växa över uppslagen, i samma takt som handlingen flyttar in i fantasin och spänningen stiger, för att sedan sluta med enbart text. En bilderbok i ordets rätta bemärkelse som älskas av både stora och små bilderboksentusiaster.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Till vildingarnas land
  2. +
  3. Jan Lööf sagosamling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jan Lööf sagosamling av Jan Lööf (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Till vildingarnas land. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Magisk!
    Kristina , 16 oktober 2020

    Jag älskar den här boken! Den har så vackra bilder och det är ett magiskt litet äventyr vi får följa med på.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maurice Sendak