Odd är ett ägg (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (5.4 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2017-09-04
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Lotta Bergqvist
Illustratör/Fotograf
Lisa Aisato
ISBN
9789163897191

Odd är ett ägg E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (PDF),  Svenska, 2017-09-04
27
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Tänk dig att ditt huvud är ett ägg. Som kan krossas när som helst. Hur tror du att det skulle kännas att spela boll på gympan då? Hur tror du att en utflykt i skogen skulle kännas? Eller en cykeltur i den farliga trafiken? Inte så särskilt bra, nej.

Lisa Aisato har med Odd är ett ägg skapat underbar högläsning för hela familjen. Här möter vi ett oemotståndligt radarpar; ängslige och ensamme Odd - pojken med ett ägghuvud och modiga och orädda Gun - flickan i en lysande gulrandig bidräkt. Om att övervinna oro och ängslan och att hitta en riktig vän.

Odds huvud är ett ägg och han är mycket rädd om sitt huvud. Varje morgon slår han in det i handdukar och tevärmare så att det inte ska gå sönder. Gympan håller han sig undan och i skogen har han ett paraply som skydd för tallkottarna. Men en dag möter han Gun. Hon är nästan inte rädd för någonting. Men varför har hon en sådan konstig bidräkt på sig? Och varför försvinner hon så plötsligt? Och viktigast av allt; kommer hon att ta emot den fina honungskrukan som Odd har köpt till henne?

Vackert, roligt och lite sorgligt om en liten ängslig kille från en av de starkaste lysande bilderboksskaparna på den norska stjärnhimlen. Odd är ett ägg är även filmatiserad och har premiär under hösten 2017 på norsk television. Filmen har internationell premiär under Berlin International Film Festival.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Odd är ett ägg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin bilderbok vi varmt rekommenderar

    Gustav 12 år:
    Boken är ganska rolig och tänk om man skulle ha ett huvud som är ett ägg. Man skulle inte kunna göra någonting. Jag tror att ägghuvudet är en symbol för rädsla. Bilderna är fina.

    Philip 10 år:
    Jag tycker mycket om Odd är ett ägg men jag tycker inte att den är rolig. Jag tycker att den är sorglig. Det är jobbigt att vara rädd för allt. Odd kan inte ens cykl... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lisa Aisato