Sagor från Mumindalen. Vägen till Mumindalen ; Mumintrollen och den magiska hatten ; Mumintrollen på hattifnattarnas ö (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Mumintrollen
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2018-09-28
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Illustratör/Fotograf
Tove Jansson, Cecilia Heikkilä
Dimensioner
265 x 200 x 14 mm
Vikt
526 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163897498

Sagor från Mumindalen. Vägen till Mumindalen ; Mumintrollen och den magiska hatten ; Mumintrollen på hattifnattarnas ö

(16 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-28
199
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Följ med till Tove Janssons Mumindalen, där nästan vad som helst kan hända: En pappa kan spolas bort i en översvämning, hattifnattar dyka upp på en öde ö och en hatt med magiska egenskaper sprida farlighet och förtrollning. I händelsernas centrum står ett runt blått hus och dess invånare: den brokiga Muminfamiljen.

I denna sagosamling får en ny publik i tre fristående berättelser stifta bekantskap med Mumintrollen. I Den stora översvämningen får vi reda på hur Muminfamiljen för första gången kom till Mumindalen efter en strapatsrik färd genom den översvämmade skogen. I Hattifnattarnas ö tar familjens seglingsutflykt en oväntad vändning när de plötsligt står öga mot öga med hattifnattar i hundratal. Och i Den magiska hatten ställer en upphittad hatt till med allehanda oreda i Muminhuset, medan en olycklig trollkarl vandrar omkring barhuvad på månen ... Berättelserna präglas alla av det säregna språket och den magiska bildvärlden som vi känner igen från Tove Janssons älskade Muminböcker.

Berättelserna är baserade på episoder ur Tove Janssons kapitelböcker Småtrollen och den stora översvämningen och Trollkarlens hatt. De är återberättade för bilderboksformatet av författarna Alex Haridi och Cecilia Davidsson och illustrerade av Cecilia Heikkilä. Boken är en del i Bonnier Carlsens satsning på att ta fram nya bilderböcker om Mumintrollen för nästa generation Muminälskare. I text och bild knyter böckerna an till Tove Janssons klassiska berättelser och förmedlar deras säregna magi och klokskaper.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sagor från Mumindalen. Vägen till Mumindalen ; Mumintrollen och den magiska hatten ; Mumintrollen på hattifnattarnas ö
 2. +
 3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sagor från Mumindalen. Vägen till Mumindalen ; Mumintrollen och den magiska hatten ; Mumintrollen på hattifnattarnas ö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ingen riktig Muminbok
  Tigern, 7 juni 2024

  Den här boken är inte skriven av Tove Jansson utan är någon form av efterkonstruktion. Bättre att köpa en riktig bok skriven av Tove.

 2. Så fin bearbetning med rätta muminkänslan

  Denna bok innehåller tre muminberättelser av Tove Jansson som blivit bearbetade till bilderbok.
  De har fått nya fina illustrationer i färg av Heikkilä som verkligen bevarar Mumintrollens traditionella känsla.
  Det är helt enkelt en väldigt trevlig samlingsvolym som är fantastiskt bearbetad för att tillgängliggöra sagorna om Mumintrollen för förskolebarn.

  Berättelserna i boken är:
  Vägen till Mumindalen
  Mumintrollen och den magiska hatten
  Mumintrollen och hatti... Läs hela recensionen

 3. Jul i mumindalen
  Kajsa, 17 december 2018

  Köp originalet! Då får du dessutom flera fina noveller. Och framför allt tro inte att små barn inte kan förstå orginalhistorien. Att göra nya bilderböcker på det här sättet är ett fult försök att tjäna ännu mer pengar på Tove Janssons goda namn och rykte!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna