Julen kommer till Mumindalen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Mumintrollen
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2018-10-04
Förlag
Bonnier Carlsen
Originaltitel
Granen
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Illustratör/Fotograf
Tove Jansson, Filippa Widlund
Dimensioner
268 x 200 x 9 mm
Vikt
329 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163897511

Julen kommer till Mumindalen

(30 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-10-04
147
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Mumintrollen väcks ur sin långa vintersömn till ett jäktat Mumindalen. Något som kallas Julen ska tydligen komma redan samma kväll! Och den mystiska Julen verkar inte vara trevlig alls - åtminstone om man ska döma av hur stressande alla deras vänner verkar vara inför dess ankomst. Mat ska lagas, granar införskaffas och klappar inhandlas.

De enda som inte jäktar är de räddhågsna och frusna små knytten. De längtar bara efter att få vara tillsammans och titta på de vackra ljusen. Kanske Muminfamiljen kan lära sig något av dem?

Julen kommer till Mumindalen är baserad på Tove Janssons novell Granen från 1962. Den är omarbetad för bilderboksformatet av författarna Alex Haridi och Cecilia Davidsson och illustrerad av Filippa Widlund. Boken är en del i Bonnier Carlsens satsning på att ta fram nya bilderböcker om Mumintrollen för nästa generation Muminälskare. De nya böckerna ska anknyta till Tove Janssons klassiska berättelser och i både text och bild förmedla magin, klokskaperna, kärleken, ljuset och mörkret som finns i Muminvärlden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Julen kommer till Mumindalen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin bilderbok efter Tove Janssons novell
  Morpheus, 21 december 2018

  "Julen kommer till Mumindalen" är en återberättelse av Tove Janssons novell "Granen" från novellsamlingen "Det Osynliga Barnet", med nya ord och nya bilder. Alex Haridi och Cecilia Davidsson har anpassat texten för bilderboksformatet och Filippa Widlund har illustrerat.
  Och det är, trots att jag saknar en del av Toves underbara språk, en riktigt fin bilderbok.

  För även i omarbetad version är berättelsen en julklassiker. "Granen" är en av de främsta novellerna i Osynliga Barnet,... Läs hela recensionen

 2. Härlig julstämning med Mumin!

  I denna boken har man tagit tillvara på Janssons fantastiska novell "Granen" och bearbetat den för att skapa en passande bilderbok för en yngre publik.
  En fantastisk bok där skaparna verkligen har förvaltat Tove Janssons arv och förmedlar samma magiska nostalgi som Mumin-böckerna gör.
  En annorlunda julberättelse som också skapar öppningar för samtal med barnen.

  Filippa Widlunds illustrationer är superfina och andas den sanna Mumin-känslan. Jag blir imponerad över att man so... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna