Doktor Proktors pruttpulver (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (11.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Doktor Proktor (del 1)
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2017-10-13
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Barbro Lagergren
Illustratör/Fotograf
Per Dybvig
ISBN
9789163898662
Doktor Proktors pruttpulver (e-bok)

Doktor Proktors pruttpulver E-bok

E-bok,  Svenska, 2017-10-13

Styckköp

27

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Trots att Lises granne är en galen uppfinnare vid namn Doktor Proktor, så är hennes dagar rätt glädjelösa. Mobbarna Truls och Trym lite längre ner på gatan gör nämligen allt för att reta gallfeber på henne. Men en dag, strax innan Norges nationaldag, flyttar Bulle, en pytteliten rödhårig kille, till gatan. Det står snart tydligt att Bulle och Lise kommer att bli de bästa vännerna som någonsin bott på Kanonvägen.

Trots Lises och Bulles nyvunna vänskap, så blir glädjen kortlivad. Doktor Proktor misslyckas nämligen med att uppfinna ett pulver mot hösnuva, och råkar istället uppfinna världens kraftfullaste pruttpulver. Ett sådant pulver, i fel händer, skulle kunna användas till fasanfullt onda planer. Och fel händer kan mycket väl visa sig vara Truls och Tryms.

Lise och Bulle kastas in i en otrolig kamp mot det onda. Om de misslyckas kommer mörka krafter att ta patent på pruttpulvret och säkert använda det för att prutta ut stackars barn i yttre rymden. Men om de lyckas, så kommer världen på allvar att inse Doktor Proktors storhet som uppfinnare! Jo Nesbø har skrivit ett hisnande galet äventyrsdrama med perfekt balansgång mellan humor och allvar. En fristående bok om den galna och älskade Doktor Proktor, perfekt för högläsning eller att läsa själv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jo Nesbø