Sagor om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2018-03-15
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Elsa Beskow
Dimensioner
272 x 224 x 15 mm
Vikt
617 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163899133

Sagor om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-03-15
269
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I 100 år har Elsa Beskows första berättelse om de tre tanterna Grön, Brun och Gredelin bjudit barn på mysiga sagostunder. Här presenteras en jubileumsbok som innehåller tre av sagorna.

I över ett århundrade har Elsa Beskows bilder och berättelser förtrollat barn och vuxna. Bilderna kan räknas till den svenska kulturskatten. De berättar inte bara magiska sagor utan är också tidsdokument från ett Sverige i början av nittonhundratalet. De fem berättelserna om Petter och Lotta som flyttar in hos Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin fick Elsa Beskow inspiration till ifrån sina egna släktingar.

I denna lyxiga jubileumsvolym finns tre av de fem bilderböckerna om tanterna, farbror Blå, Petter och Lotta samlade. I Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin får vi veta hur det kom sig att Petter och Lotta flyttade in hos tanterna, i Petter och Lotta på äventyr hamnar barnen alldeles vilse och i Tant Bruns födelsedag vankas det kalas med förhinder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sagor om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin
 2. +
 3. Tomtebobarnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tomtebobarnen av Elsa Beskow (inbunden).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sagor om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sagorika berättelser från Elsa Beskow
  DH, 22 maj 2023

  Jag köpte flera Böcker från författaren Elsa Beskow eftersom det är sagor för små och stora läsare och de som inte kan läsa i alla åldersgrupper. Underbara målningar som hjälper att kunna förstå handlingar. Svenska böcker för att lära känna Östergötland, Norrköping, Söderköping, alla svenska regioner, Sverige, Skandinavien. Tack för de fina böcker och hjälp för att kunna också integrera min familj och släktingar. Bästa hälsningar, Daniela Henze från Norrköping i Östergötland, Sweden, Skandinavien

 2. Klassiker
  Bokdjungeln , 27 februari 2020

  Tänk hur längesen det var dessa böcker skrevs, men att de håller än idag. Man kan ju inte annat än älska denna klassiker! Jag tycker att den passar utmärkt att ge bort i paket då denna utgåva är väldigt fin och innehåller tre av berättelserna om tanterna. Har ni inte läst denna som barn så tycker jag att ni absolut ska läsa den nu.

 3. Fin och vacker bok

  Detta är en riktig klassiker och fin presentbok att ge bort eller att få.
  Den skapar nostalgi hos mig då jag ofta läste den som barn.

  Både 9 åringen och sjuåringen uppskattade läsningen av denna bok.
  Illustrationerna och sagorna i sig är fin.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Elsa Beskow