Myternas atlas : kartor, gudar, hjältar och monster från tolv mytologiska världar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
86
Utgivningsdatum
2018-09-05
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Björn Wahlberg
Illustratör/Fotograf
Thiago de Moraes
Dimensioner
340 x 288 x 15 mm
Vikt
1108 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163899881

Myternas atlas : kartor, gudar, hjältar och monster från tolv mytologiska världar

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-09-05
232
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Myternas atlas är en fascinerande introduktion till tolv mytologiska världar där det myllrar av gudar, hjältar och monster. Här ges smakprov på fantastiska historier som människor jorden runt under årtusenden har berättat för varandra för att förklara människans existens och världen runtomkring. En presentbok för hela familjen med härligt detaljrika och humoristiska illustrationer.

När vikingarna seglade omkring för tusen år sedan trodde de att havet var omringat av Midgårdsormen, en gigantisk best som var så stor att den ringlade sig runt hela världen. Vid samma tid kunde yourubafolket i västra Afrika känna den varma vinden från norr och veta att det var gudinnan Oya som blåste på elden i smältugnen hos smedernas gud. Vikingarnas och yourubafolkets syn på universum skiljer sig från varandra, men de har en sak gemensam. Det var så här de kunde förklara haven, bergen, solen, månen, åskväder, blixtar och alla djur. Var och hur människorna levde formade förstås också deras bild av världen.

Förutom kulturernas "världskartor", med presentation av gudar och andra väsen, kan vi också läsa återberättade myter i Thiago de Moraes kortfattade bearbetning. Med sina spännande illustrationer väcker han intresse och det är roligt att navigera omkring i de häftiga bilderna. I översättning av Björn Wahlberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Myternas atlas : kartor, gudar, hjältar och monster från tolv mytologiska världar
  2. +
  3. Enkla och roliga fakta om kroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Enkla och roliga fakta om kroppen av Julia Wiberg (inbunden).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Myternas atlas : kartor, gudar, hjältar och monster från tolv mytologiska världar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inte riktigt vad jag trodde
    Confa, 2 februari 2022

    Barnen tycker ämnet är intressant och kan en del. Illustrationerna i denna var dock lite väl "barnsliga" för att barnen skulle känna igen gudarna/myterna/kulturerna och det stod inte heller så mycket om respektive kultur. Har tyvärr ej bläddrats så mycket i boken sedan den köptes trots att intresset för ämnet är stort.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thiago De Moraes