Autoimmun kokbok: läkande paleokost (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2016-02-10
Upplaga
1
Förlag
Argus Information
Medarbetare
Vestin, Denise (foto)
Dimensioner
216 x 215 x 17 mm
Vikt
606 g
SAB
Qba
ISBN
9789163902888

Autoimmun kokbok: läkande paleokost

(123 röster)  |  Läs 34 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-02-10
216
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är troligen den viktigaste bok du någonsin kommer att läsa om du lider av autoimmun sjukdom. Med enkla recept baserade på näringstäta råvaror som stärker immunförsvaret och samtidigt stärker tarmens integritet, undviker du onödig aktivering av immunförsvaret. Det gör det möjligt att återvinna din hälsa. Alla recept är fria från gluten, mejeriprodukter, socker samt andra råvaror som kan irritera tarmen vid autoimmun sjukdom såsom ägg, nötter och potatisväxter med mera.

Autoimmuna sjukdomar ökar för varje år och har växt till en epidemi som drabbar över en miljon svenskar. Den här boken är ett verktyg som genom sina enkla principer edan hjälpt tusentals personer med autoimmun sjukdom och andra kroniska hälsobesvär som allergier och IBS. Författarna Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén har med den här metoden själva blivit symptomfria.

Om författarna:

Karl Hultén har hjälpt hundratals klienter med autoimmun sjukdom att återvinna hälsan. Han bevakar den senaste forskningen på sidan www.paleoteket.se och i podcasten "Paleoteket". Han föreläser och håller utbildningar för bland annat hälso- och sjukvårdspersonal. Karl har en magisterexamen i Biomedicin, har forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska institutet och är författare till boken "Hjärnhälsa".

Cecilia Nisbet Nilsson är Lic. Kostrådgivare och hälsokonsult via utbildning vid Paleo Institute i Stockholm. Hon är medicin- och vetenskapsjournalist och grundare av Swedish Paleo, en av de största plattformarna kring paleo i Sverige. Cecilia tar konsultationer och håller föreläsningar. Boka genom www.swedishpaleo.se

Karl och Cecilia har även podcasten "Paleopodden" tillsammans.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Autoimmun kokbok: läkande paleokost
 2. +
 3. Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autoimmun handbok : för dig med inflammation, m... av Karl Hultén, Anna-Maria Norman (inbunden).

Köp båda 2 för 625 kr

Kundrecensioner

Det finns 34 recensioner av Autoimmun kokbok: läkande paleokost. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra recept
  Cecilia Öhrnell, 23 januari 2024

  Bra recept för AIP-kost, som annars kan vara svårt att hitta. Vissa recept får man göra flera gånger innan det blir bra.

 2. Autoimmun sjd
  Lena Svedberg , 11 maj 2023

  Jag har diagnosen SSc sclerodermi och tänker försöka ändra mina kostvanor men blir avskräckt när jag läser
  Ta bort
  Bröd
  Smör
  Ägg
  Ost

  Det är ju min dagliga frukost som jag ser framemot när jag vaknar på morgonen.

 3. Upplysande men lite småtråkig
  Vanna Jorild, 7 mars 2023

  En upplysande bok, som kan vara grund för inspiration för Aip kost i det egna köket. Lite småtråkiga recept. Hade varit roligt med lite mer färg och smaksättningar.

 4. Autoimmun handbok
  Mia Maria Rosenqvist (Saltsjöbaden), 21 juni 2022

  Autoimmun handbok är precis vad jag behöver för att komma tillrätta med mina magproblem. Den får fem stjärnor. Den här boken köpte jag för ganska länge sedan. Den jag köpte sedan, Autoimmun kokbok är av annat slag, det är en vanlig kokbok. De flesta recept kunde jag redan och hade också redan använt de flesta. Så jag hade ingen större nytta av den. För den skull kan jag inte säga att den är dålig, andra hade säkert större användning av den.

 5. Rekommenderas ej
  Frog, 10 november 2020

  Tycker tyvärr inte den gav någon djupare information om AIP och varför man ska äta efter den. Hade förväntat mig mycket mer.
  Recepten är inte smakliga

 6. Riktigt Dålig osmakliga recept
  Annika , 30 september 2020

  Hade verkligen väntat mig en just KOKBOK med bra recept.
  Men det här var riktigt illa.
  Riktigt dålig fantasi.
  Besvikelse!!

  Dessutom får man ta fram förstoringsglas och strålkastare för att kunna läsa texten!!

 7. För äldre generationen
  Hanna S 1992, 15 september 2020

  Skulle säga att denna riktar sig mer mot äldre generationen då den innehåller ur mitt perspektiv råvaror som jag själv inte skulle välja att tillaga, tex lever och märgben. Recepten är annars lätta att följa.

 8. Mat & hälsa
  Elliebell, 14 februari 2020

  Enkel och bra med smakfulla bilder. Bra beskrivningar på inläggningar och egna röror. Saknade dock fler recept på deserter och paleo godsaker.

 9. Inspiration för alla med autoimmun sjukdom
  Helena, 26 juli 2019

  Alla kroppar är olika - vilket betyder att alla inte mår bra av samma kost. För dem som har ärftliga autoimmuna sjukdomar är det extra viktigt att tänka på vad man äter för att inte ytterligare trigga igång inflammatoriska reaktioner i kroppen.

 10. Bra recept och intressant nytänkande...
  Bokmys (Norrland), 10 mars 2018

  Håller inte med om allt. Jag byter inte ut ekologisk mellanmjölk mot sockrade mjölkersättningar, för jag är diabetiker utan medicinering och undviker snabba kolhydrater... Har heller inga problem med glutenintolerans, så jag tuggar nog också i fortsättningen i mig en vetebulle då och då (gjord på Kungsörnens 50-procentiga fullkornsmjöl, smör och "Stevia-kristaller").

  Tror inte på evolutionen - vilken kallas vetenskap, men inte fyller kraven om man ska prata sann vetenskap och fakta. ... Läs hela recensionen

 11. Bra kokbok
  Anders Holst, 21 september 2017

  Grym kokbok som är enkel att använda och förstå! Bra med listor och recept samt en hel del kloka ord på vägen. Rekommenderas varmt!

 12. Bra grund.
  Erika johansson, 12 september 2017

  När man är ny på det här med autoimmun kost och inte vill sitta vid datorn och läsa allt så är det här en jättebra grundbok som jag återkommer till hela tiden.

 13. När jag behövde det som mest
  Eva-Lotta Runfors, 7 april 2017

  En inspirerande, klok och intressant kokbok som nu ligger på köksbordet som inspirationskälla. Precis när jag behövde det som mest. Tacksam för författarnas klarhet och kunskap i ämnet.

 14. Äntligen
  SaS76¿, 6 april 2017

  Har länge eftersökt en kokbok i ämnet.
  Saknade en bok som var strikt nog och inte kompromissade. Väntar redan på nästa version och fler recept.

 15. En bok
  inger (Falun), 23 mars 2017

  Inte vilken bok som helst, en bok med många aha upplevelser. Första boken som består av recept bl.a som jag läser från pärm till pärm

 16. För enkelt
  anette bäckström, 20 mars 2017

  Så enkla måltider att det är tveksamt om jag skulle kalla det recept? Helstekt kött o kyckling? Fruktsallad?? Hade förväntat mig mer!

 17. Efterlängtad bok
  Helene , 22 februari 2017

  Äntligen! Bra beskriven faktadel, helt enkelt ovärderlig. Härliga recept! Det enda som inte matchar innehållskvaliteten är kvalitén på pappret o färgåtergivningen på maten som känns lite gammaldags.

 18. Helt otroligt!
  - (Landvetter), 13 februari 2017

  Jag har provat många dieter för mina autoimmuna sjukdomar, varit vegan (i flera år), vegetarian, LCHF mm mm. Men inget har hjälpt. Nu har jag ätit denna kost i 1,5 år. Jag har varit sjuk i i snart 30 år och har åtta autoimmuna sjukdomar. Då tar det också längre tid, att läka. Min Oral lichen planus är nästan borta, jag har väldigt lite symtom kvar, på min förut mycket smärtsamma och inflammatoriska Psoriasis artrit, jag har kunnat minska ner Levaxinet för min Graves syndrom, från 125 mkg, är ... Läs hela recensionen

 19. Inte en bok för oss vegetarianer
  ia, 25 januari 2017

  Blev besviken på att det inte fanns alternativ för alla oss som inte vill äta djur. Har själv varit vegetarian i 42 år. Jag kan inte rekommendera boken om man är vegetarian. För en kött och fiskätare kan den säkert vara en bra bok. För min egen del blev det så lite kvar att äta så det hade inte funkat länge utan stor viktnedgång och proteinbrist. Hade hoppats få inspiration och hjälp, men så blev det inte. vänligen ia

 20. Läkande kost
  Berit Johansson, 16 januari 2017

  Mycket bra när man måste äta antiinflammatorisk kost. Jag hade gärna sett lite fler recept. Det är ganska svårt när man ska utsluta så många livsmedel. Då hade det blivit 5 stjärnor.

 21. Läkande kost, javisst men...
  reneria, 3 januari 2017

  ... inget för de icke köttätande eller de som vill dra ner på detsamma. De som inte känner till vad "paleo" innebär har i stort sett köpt boken förgäves eftersom det centrala innehållet består av kött och benbuljong.

 22. Viktigaste boken på länge
  Rob, 8 augusti 2016

  Smärtor i muskler och leder började försvinna redan efter en vecka på denna kosten. Har kört paleo innan, men missat den uppenbara faran med inflammationstriggande kost som ägg, tomat och vissa nötter. Det var tydligen den missade länked för mig och om man utvecklar den evolutionära teorin så är det inte så konstigt. Ägg har vi säkert alltid ätit, men absolut inte varje dag, året om, då en fågel får ägg 1 gång pr år och inte varje dag. Båda tomater och potatis var giftiga från början och förm... Läs hela recensionen

 23. Diet värd att testa
  Ms Veranda, 22 juli 2016

  Boken kom som på beställning för mig som drabbats av en tarmsjukdom. Fick den rekommenderad av en person som följt bokens kostråd i tre månader och därefter kunnat slopa vissa mediciner. Nästan för bra för att vara sant!?
  (Att göra glass av djupfrysta bananskivor låter toppen men låter sig inte göras i min mixer i alla fall men okej, kall banankräm var rätt gott)

 24. Fantastisk bok
  Elisabeth Grerot, 15 juli 2016

  Detta är en kokbok för alla oss som lider av autoimmuna sjukdomar. Efter bara en vecka märker jag redan tydliga förbättringar i mina sjukdomar (bl.a. psoriasis och psoriasisartrit). Plötsligt känner jag hopp om livet. Och maten är så god!

 25. För mig en livsviktig kokbok
  Susanne P Westerberg, 29 juni 2016

  Jag har följt Autoimmun kokboks råd och recept sedan i början av maj 2016 med fantastiska resultat, för mig kom resultaten snabbt, efter bara fyra veckor hände mycket positivt och nu, snart 2 månader senare, så fortsätter min hälsa att förbättras.

  Efter att ha levt med sjukdom i åtta år pga under- och slutligen omedicinerad sköldkörtelproblematik så blev denna kokbok en av mina sista och avgörande pusselbitar. Den absolut största framgången för mig var att min sköldkörtelmedicin änt... Läs hela recensionen

 26. Överlägsen!!!
  M-L Lundström Fast, 24 maj 2016

  Den bästa av alla kostböcker, jag har läst allt i boken. Människan är skapad att äta denna kost. Vårt välbefinnande är viktigt!

 27. Bra innehåll men extremt svårläst
  Christer Löfgren, 17 maj 2016

  Innehållet är mycket bra med många bra synpunkter och värdefulla tips. Tyvärr är layouten förfärlig, med massor av tomma ytor och tunn grå väldigt liten text. Jag tror inte att det är många pensionärer som lyckas ta sig igenom den, vilket är trist eftersom många säkert skulle ha stort utbyte av innehållet. Ta först en titt på den i verkligheten innan du bestämmer dig för att köpa den! Det är inget nöje att sitta med förstoringsglas och läsa.

 28. Informativ bok för AIP
  Emilsson, 29 april 2016

  En bra informativ första-bok inom AIP. Innehåller både mycket enkla och lite mer "avancerade" recept, allt från enklaste vardags till festliga tillfällen. Passar de flesta situationer och kunskapsnivåer med andra ord.

 29. Tydlighet,enkel matlagning och bra mat i tiden!
  Eva-Lotta Jörnulf, 15 april 2016

  En bra bok som framhåller de senaste rönen inom paleokosten och den läkande kosten. Trevlig och tydlighet i texterna. Riktigt bra kokbok!

 30. Kör på!
  Jenn, 7 april 2016

  Mycket bra, önskar lite mer recept men väldigt bra grund att bugga vidare på. Skulle verkligen rekommendera alla att äta på detta sätt 1-3 månader och se/känna vilka otrolig härligt känsla man får i kroppen. Även fast man inte är sjuk eller överviktig ger denna bok en boost för hälsan. För i ärlighetens namn normaliserar kroppen ett tillstånd och man kanske tror man mår bra fast egentligen kan må man må mycket mycket bättre! Det är bara att bestämma sig och köra på men va beredd på det kan va... Läs hela recensionen

 31. Bra recept men saknar ingående förklaringar
  Lina M , 7 april 2016

  Bra recept. Men jag trodde att det skulle vara mer teori om varför det som sker sker av viss mat.

 32. Enkel och trevlig
  Eva, 8 mars 2016

  En bra och personlig inledning av boken som förklarar vad autoimmun kost är. Innehåller en överskådlig lista över tillåtna livsmedel. Enkla recept och tips på hur man kan kombinera maten.

 33. Bra fakta, men inte så roliga recept
  LiaMia, 4 mars 2016

  Boken innehåller väldigt bra fakta om vilka födoämnen som man kan äta och vilka man ska undvika om man har autoimmuna sjukdomar. Författarna är mycket kunniga i ämnet och har lång erfarenhet av att äta paleokost och uppleva förbättringar av hälsan. Tyvärr är recepten ganska tråkiga och handlar egentligen mer om vilken sorts mat man kan äta, som ugnsbakta sötpotatisar eller helstekt kyckling i gryta, än att de verkligen ger nya idéer kring hur man kan kombinera olika ingredienser till nya rätt... Läs hela recensionen

 34. Äntligen här !!!
  Ariel, 4 mars 2016

  Väntat länge på sådan toppen bok!!! Kommer att använda den flitigt :)
  Bra upplägg i boken, lätt läst, fin layout, lätt orientera sig ,navigera i boken. Jättenöjd :) !

Visa alla 34 recensioner

Fler böcker av författarna