Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2016-08-02
Upplaga
1
Förlag
JIC Media
Medarbetare
Nylander, Maja Kristin (foto)
Dimensioner
250 x 195 x 15 mm
Vikt
685 g
SAB
Koafh-fa.53
ISBN
9789163904288
Det tysta arvet (inbunden)

Det tysta arvet

Inbunden,  Svenska, 2016-08-02
265
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
DET TYSTA ARVET - är en bok om romer under Förintelsen. Överlevande, barn och barnbarn till överlevande berättar om vad som hände dem och andra romer under andra världskriget. De tillhör familjer som skickades till koncentrationsläger, som gömde sig i skogar och som såg människor på flykt avrättas.

Då, under andra världskriget var de flesta av dem barn. Nu, innan det är för sent, träder de fram för att världen inte ska glömma deras historia, romernas förintelse.

Boken innehåller också fakta i historiska avsnitt.

PRESSRÖSTER OM DET TYSTA ARVET
"Hirsch gör i sin författargärning sällskap med bland andra Elie Wiesel och i Sverige, Jonathan Freud." Salomon Schulman, Sydsvenskan.
"Gripande om nazisternas folkmord på romer." Qia Rindevall, Journalisten.
"Boken är välskriven och tar upp romernas glömda historia. En allmänmänsklig bok som också kan appliceras på situationen i Europa idag." Pia Holmström, BTJ.
"I en tid då deras (romernas) roll i Sverige är mer omdebatterad än på länge blir "Det tysta arvet" ett vältajmat inlägg i debatten." Hans Larson, TT.
"Tillsammans med fotografen Maja Kristin Nylander har hon (Monica Hirsch) gjort en av de bästa böcker jag läst om förföljelsen av det romska folket under andra världskriget." Gunilla Lundgren, É Romani Glinda.
"De rakt nedskrivna berättelserna tillsammans med närgånget porträttfoto och historiska arkivbilder gör folkmordet konkret och personligt, närvarande mer än 70 år senare." Patrik Persson, Fria Tidningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det tysta arvet
  2. +
  3. Undersökning om de så kallade tattare eller zigeuner, cingari, bohemiens : deras härkomst lefnadsätt, språk m.m. Samt om, när och hwarest några satt sig ner i Swerige?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undersökning om de så kallade tattare eller zig... av Christfrid Ganander (häftad).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monica Hirsch

  • Modet att minnas : sex kvinnor om kriget i Bosnien och Hercegovina

    Monica Hirsch

    Sex kvinnor om kriget i Bosnien och Hercegovina Vi styrs av våra instinkter och blir djuriska på något sätt. Männen ska rädda våra liv och vi andra är där för att stötta dem. Ett hopplöst liv för kvinnorna. Det finns inget stort i livet. Våren 199...