LÖNEN i den kommunistiska ekonomin (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2016-09-27
Förlag
Författares Bokmaskin
Dimensioner
245 x 166 x 20 mm
Vikt
577 g
ISBN
9789163908040
LÖNEN i den kommunistiska ekonomin (häftad)

LÖNEN i den kommunistiska ekonomin

Häftad Svenska, 2016-09-27
300
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varför gick arbetarnas förhoppningar och kamp på 1800- och 1900-talet för ett bättre samhälle så totalt åt helvete? I Sovjet, Kina, Kambodja, Nordkorea och andra statligt kontrollerade ekonomier med miljontals människor som mördades, och i väst med pampvälde i alla stora socialdemokratiska och kommunistiska partier och fackföreningar. Vad var arbetarrörelsens målsättning på 1840-talet och hur ändrades den av allt högre avlönade arbetarledare? Hur kunde jämlikhet och demokrati förvandlas till dess motsats, till ojämlikhet och diktatur?
Vad skulle det innebära att ha en ekonomi baserad på samma timlön för alla. Det är förvånansvärt mycket som det går att säga om det, bland annat att arbetslösheten då försvinner och att folk kan pensionera sig bortåt 30 år tidigare än i dag.
Fenomenet "demokrati" sätts in i ett ekonomiskt och historiskt sammanhang och blir tydlig, exempelvis varför dagens överklass anser sig vara demokrater medan deras föregångare brutalt bekämpade demokrati och gjorde så under årtusenden.
Boken vänder upp och ner på de flesta av de "sanningar" i samhällsvetenskapliga ämnen vi får lära oss av journalister, politiker och professorer angående vad marknadsekonomi respektive jämlik ekonomi innebär, och slår hårt mot såväl dagens höger- som vänster-politik. Och tar även upp varför dessa personer lär ut så mycket strunt: det är bara partsinlägg från högavlönade som försvarar sin privilegierade ställning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. LÖNEN i den kommunistiska ekonomin
  2. +
  3. Vi som var så lyckliga : liv och död i en kommunistisk diktatur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi som var så lyckliga : liv och död i en kommu... av Peter Kadhammar (inbunden).

Köp båda 2 för 517 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »