Textil redesign : till nytta och nöje (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2022-10-15
Upplaga
1
Förlag
Daucus Design
Dimensioner
210 x 210 x 10 mm
Vikt
397 g
SAB
Qccc
ISBN
9789163912504
Textil redesign : till nytta och nöje (häftad)

Textil redesign : till nytta och nöje

Häftad,  Svenska, 2022-10-15
229
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken som vill inspirera till mer textilt återbruk. För miljöns, för nöjets och för plånbokens skull.
Författaren Maria Schmidt Larsson bjuder på många inspirerande tips på hur man förlänger livet på sina plagg. Från något så enkelt som att byta knappar till total förändring där materialet är det enda som är igenkännbart efteråt.
Maria växte upp bland tyger och symaskiner och trivs mer med eget skapande än med att strikt följa mönster. Här delar hon med sig av tankar och kunskap kring slowfashion, ett hållbart sätt att klä sig.

"Jag vill förmedla tanken att se på° kläder med livslång kärlek och vårda dem som dina bästa vänner. Da° känner du glädje när du återser vinterkappan pa° hösten eller sommarklänningen i maj månad. Du blir glad över att de finns där och är lika vackra som när du skaffade dem. Om de skulle behöva lite uppfräschning ger det dig en chans att vara kreativ och fa° syssla med färg och form i vardagen. I den här i boken vill jag bjuda pa° en buffé' av tips på° hur du kan gå° till väga för att förnya dina kläder. Det kan vara sa° enkelt som att byta knappar i ett plagg, eller en mindre omsömnad. Det kan också° vara total förändring där materialet är det enda som är igenkännbart efteråt. Att förändra och omskapa kläder kan vara en källa till glädje och något att göra tillsammans med andra. Jag vill visa på° möjligheter till glädje, kreativitet och att vi med vårt sätt att bruka och återbruka kläder kan bidra till en bättre miljö¤ på° kort och lång sikt. Alla handlingar du gör som på° något sätt innebär att färre plagg och andra textilier tillverkas gör en positiv skillnad för världen!
Tack för att du gör det!"


/ maria
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Textil redesign : till nytta och nöje
  2. +
  3. Föda : en handbok i mentala och fysiska förberedelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Föda : en handbok i mentala och fysiska förbere... av Asabea Britton, Opokua Britton (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »