Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
512
Utgivningsdatum
2016-11-11
Upplaga
1
Förlag
Romlid Förlag AB
Medarbetare
Lundholm Janenge, Marie (form)
Dimensioner
250 x 175 x 25 mm
Vikt
1138 g
SAB
Lz Gardell, Carl Johan
ISBN
9789163914003
Klaras gåta (inbunden)

Klaras gåta

(4 röster)
Inbunden, Svenska, 2016-11-11
219
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I drygt 30 år låg Klara i ett mörklagt rum på en gotländsk bondgård. Hon hade själv valt att isolera sig som ett alternativ till självmord. I tonåren ville hon utbilda sig men fick inte. Hon hade en fästman men han dög inte. Istället blev hon bortgift med Einar, den man som föräldrarna valt ut. Tanken var att han, som svärson, skulle överta gården.
Författaren är Klaras och Einars son. I boken berättar han om sin uppväxt på gården och försöker förstå de omständigheter som formade Klaras liv.
Klaras gåta handlar också om 1900-talets historia. Det var en omvälvande tid då det traditionella gotländska bondesamhället gick under och ersattes av ett turistanpassat Sommarland.
Carl Johan Gardell är FD i historia vid Uppsala universitet, kulturjournalist, författare och entreprenör. Som fastighetsägare på Gotland 1972-92 ägnade han sig bland annat åt att renovera gamla byggnader. De senaste decennierna har han medverkat flitigt på många kultursidor, bland annat i Svenska Dagbladet och Upsala Nya Tidning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klaras gåta
 2. +
 3. I sällskap med döden

De som köpt den här boken har ofta också köpt I sällskap med döden av Ingvar Carlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl Johan Gardell

 • Brottsplats Gotland. Mord, andra brott och skandaler 1920-2015

  Carl Johan Gardell

  Maldes den försvunne bonden Sven Sjögren ner i en köttkvarn och processades till djurfoder på en minkfarm? Varför placerades det torterade paret Liljegrens kroppar på en plats där kvarlevorna skulle upptäckas inom kort? Hur kunde en lärare förgrip...

 • Gotländska studier 7

  Per-Göran Ersson, Åke G Sjöberg, Carl Johan Gardell, Tryggve Siltberg

  Boken innehåller fyra uppsatser: Per-Göran Ersson skriver om gotländska dubbelgårdar, Åke G. Sjöberg om efterhanseatiska drag i 1600-talets Visby, Carl Johan Gardell om tjärproduktion och kompanipolitik och Tryggve Siltberg skriver om bebyggelseut...