Plusbarn : high need babies på svenska (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2016-10-03
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 135 x 8 mm
Vikt
182 g
SAB
Dod
ISBN
9789163916885
Plusbarn : high need babies på svenska (häftad)

Plusbarn : high need babies på svenska

(16 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad Svenska, 2016-10-03
194
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ett plusbarn, high need baby, är ett barn med "extra allt". De är intensiva, aktiva, uttömmande, krävande, dåliga på att sova och lugna sig själva, har matproblem, är missnöjda, oförutsägbara och superkänsliga. Att bli förälder till ett plusbarn kan vara väldigt utmanande då det ofta känns som om man inte kan göra någonting rätt.
Plusbarn - High Need Babies på svenska , vänder sig till dig som är förälder åt den här typen av barn. Med en uppmuntran som är fri från pekpinnar och råd tar författaren med dig genom de olika stadierna i föräldraskapet - från graviditeten till storbarnstiden - och ger dig som förälder stöd och bekräftelse i ditt sätt att uppfostra just ditt barn, som råkat födas med lite mer känslor än andra bebisar.
Boken kan även läsas av anhöriga och BVC-personal för att öka förståelsen och stödet till plusbarnsföräldrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Plusbarn : high need babies på svenska
 2. +
 3. Jakten på miljonerna - UNIK SPECIALUTGÅVA MED 10 EXTRA TIPS

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten på miljonerna - UNIK SPECIALUTGÅVA MED 1... av 100miljonersmannen (inbunden).

Köp båda 2 för 413 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Plusbarn : high need babies på svenska. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. OTROLIGT VIKTIG BOK!
  Marita, 29 september 2019

  Mycket lättläst och intressant bok (så pass att jag till och med läste den två gånger i rad) om något som nästan ingen känner till. Jag kommer att rekommendera ALLA i min närhet att läsa den här boken, för denna kunskap MÅSTE spridas vidare! Informationen borde framför allt spridas till alla BVC-centraler, som är de som först av alla möter alla dessa oroliga föräldrar. De skulle ha denna bok att sätta i händerna på föräldrar som håller på att gå under av trötthet och förtvivlan och som funder... Läs hela recensionen

 2. Rekommenderas till alla BVC
  Mari Larsson, 28 februari 2019

  En mycket bra bok för alla föräldrar, anhöriga (för mig som mormor t ex) och även till BVC! Hur många BVC har kunskap om detta? Det var svårt för min dotter att få hjälp när hon behövde det. Och jag som mormor kunde ha varit mer till hjälp med denna kunskap.

 3. Rekommenderas starkt om du har en HNB
  Sofia Burman (Härnösand), 5 augusti 2017

  En bok fylld med pepp för dig som förälder till ett plusbarn, men även en hel del "skräckscenarion" som känns igen och som får en att känna sig mindre ensam i sitt föräldraskap.

  Jag skulle rekommendera denna bok till föräldrar samt nära & kära till plusbarn, samt till de som jobbar med pedagogik och på BVC.

 4. Alla borde läsa den!
  Anna , 22 juni 2017

  Det var en otrolig Aha-upplevelse att läsa. Grät lite av lättnad över att läsa att andra har haft det som jag OCH det gör det lättare att förklara för andra i närheten hur det ligger till. Det sätter absolut ingen stämpel på barnen men gör det lite lättare att förstå hur barnet antagligen upplever världen och hur jag kan göra för att möta barnet på bästa sätt. Rekommenderas varmt till alla! Inte bara till de med Plusbarn utan alla!

 5. Viktig och lärorik
  Ida, 7 april 2017

  Det var en lättnad att få läsa boken och få bättre insikt i hur man kan hantera ett hnb-barn. Viktig både för föräldrar och andra runt barn.

 6. Som att få en ny vän
  Nina X, 4 januari 2017

  En bok som tar upp alla de "förbjudna" känslor jag haft som förälder till ett plusbarn. Som speglar alla de tankar jag tänkt och som ingen i min närhet förstått. Att läsa den här boken är som att få prata ur sig med en vän som verkligen hajar situationen. Som inte dömer, tillrättavisar eller tittar snett.
  Den här boken borde ligga på varje BVC. Både för föräldrarna att läsa och för sköterskorna att förstå föräldrarna.
  Heja Therese! Svinbra bok!

 7. En bok som behövs.
  Moa Wall Kubilius, 16 november 2016

  När vår son föddes märkte jag direkt att han var annorlunda mot bebisar jag träffat tidigare. Som exempel är hans närhetsbehov omättligt och hans vakna tid vill han aldrig vara still. Att få läsa om andra likadana bebisar, och få känna att, ja, jag gör rätt, och jag behöver inte lyssna på alla "goda råd", det är som en tung sten som lättar från bröstet.

 8. Ett måste för alla Plusbarnsföräldrar
  Caroline Borgvall, 2 november 2016

  En fantastisk bok för alla som blivit förälder till ett Plusbarn! Tack vare att jag nu fått läsa om detta fenomen, och förstått att vi är långtifrån ensamma om att uppleva det, så kan jag möta mitt högt älskade men ack så utmanande Plusbarn på ett helt annat sätt. Boken ger mig väldigt efterlängtad sinnesro och styrka och jag är så ledsen att jag inte kunde läsa den redan när han var spädbarn. Det hade gjort en enorm skillnad.

 9. borde läsas av mânga!
  diana , 18 oktober 2016

  En bok som kan hjälpa mânga..bâde nyblivna och gamla plusbarnföräldrar, anhöriga och personal som har uppgiften att stödja och vägleda nyblivna föräldrar.
  Boken informerar och ger direkta erfarenheter av dem som själva har haft "tillângen" att ha ett plusbarn.
  Ingen "goda râd" bok... utan direkt, ärlig,saklig ibland tragisk och ibland rolig bok , som säkert kan lätta pâ mânga plusbarnföräldrars dâliga samvete och hjälpa dem igenom en kämpig tid.
  Önskar som anhörig att jag hade haft tillgâng till denna information.

 10. Mycket bra och peppande bok!
  Veronica, 12 oktober 2016

  Boken är väldigt bra eftersom den tar upp allt runt High Needs Babies och alla tänkbara saker och situationer som rör det. Den förklarar det på ett enkelt sätt och har samlat allt man behöver. Den är peppande och jag fick mycket både fakta och stöd i boken. Tänk om jag hade fått chansen att läsa den när mitt barn var litet!

Visa alla 10 recensioner