Revolutionens rosenvatten : Olympe de Gouges feministiska humanism (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2020-10-23
Upplaga
2
Förlag
Dela förlag
Medarbetare
Ekbäck Ekström, Carolina (form)
Dimensioner
200 x 120 x 8 mm
Vikt
170 g
SAB
Kj.451,Ohe
ISBN
9789163919701
Revolutionens rosenvatten : Olympe de Gouges feministiska humanism (häftad)

Revolutionens rosenvatten : Olympe de Gouges feministiska humanism

Häftad, Svenska, 2020-10-23
189

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Revolutionens rosenvatten, Olympe de Gouges feministiska humanism är en essä och ett läsdrama med utgångspunkt i tidigt moderna feministen, författaren till bland annat Deklarationen om kvinnans rättigheter, Olympe de Gouges (1748-1793). 2:a upplagan.

Vem omfattades av Deklarationen om de mänskliga rättigheterna från 1789? Vilket år inbegreps kvinnokategorin officiellt i Förklaringen om Mänskliga rättigheter i enlighet med FN:s specificering? Vilken var största gruppen att driva franska revolutionen framåt? Avskaffandet av den feodala makten med dess graderade människosyn hör till de mer omskrivna historiska händelserna i Europa. Så finns där något att tillföra standardberättelsen? Idéer och perspektiv relevanta även i vår tid?

Revolutionens rosenvatten är en litterär essä och ett intellektuellt porträtt med utgångspunkt i Olympe de Gouges, slaverimotståndare och författare till Deklarationen om kvinnans rättigheter (1791) följt av ett läsdrama med de Gouges, Robespierre, Mercier och Arimneste i rollerna. Revolutionens rosenvatten är den första boken om Olympe de Gouges på svenska. Dela förlag tillägnade boken tryck- och yttrandefrihetsåret 2016.

Lisa Gålmark är kulturskribent, författare, fil mag historia med genusinriktning. Omslagsbild, framsida, La Liberté (1793-1794) av Jeanne-Louise Nanine Vallain.

"Mycket välskriven och högaktuell. En vacker liten bok som ställer många intressanta frågor och skapar en tankekedja mellan vår kontinents nutid och dess historia." Elisabeth Brännström

"En fantastisk bok. Förutom att knyta ihop historien från antiken till idag med våldets historia, är texten ett utmärkt exempel på hur intersektionalitet helt enkelt och konkret kan skrivas fram på ett litterärt och målande sätt. Spännande, aktuell, och ett manifest för icke-våld för alla levande varelser." Carin Holmberg

"En mycket läsvärd bok." Åsa Moberg Boije
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Revolutionens rosenvatten : Olympe de Gouges feministiska humanism
  2. +
  3. Sveriges långa historia : människor, makt och gudar under 14000 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges långa historia : människor, makt och g... av Jonathan Lindström (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lisa Gålmark