Så är det : LSS i praktiken - ett individperspektiv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2016-11-01
Upplaga
1
Förlag
Vidsynt Förlag
Medarbetare
Westin, Nilla (form)
Dimensioner
210 x 150 x 11 mm
Vikt
356 g
SAB
Ohfh-c:oe
ISBN
9789163920721
Så är det : LSS i praktiken - ett individperspektiv (häftad)

Så är det : LSS i praktiken - ett individperspektiv

Häftad Svenska, 2016-11-01

Slutsåld

Målet med Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS, är att den enskilde får möjlighet att leva som andra. Genom speglingar av parallella plan; den officiella lag- och konventionstexten; forskning; gestaltade vardagssituationer och dagboksutdrag, undersöker författaren vad LSS innebär i praktiken.

Förutom LSS' honnörsord leva som andra; delaktighet; integritet; självbestämmande och kontinuitet, berörs även angelägna frågor som bemötande; hälsa; kommunikation; att vara anhörig (föräldra- och syskonperspektivet) och acceptans av en annorlunda livssituation.

"Så är det", som Simon ofta säger när han, lite förnöjt, konstaterar att saker och ting förhåller sig på ett visst sätt.

Boken vänder sig i första hand till dig som i ditt arbete möter barn eller vuxna med utvecklingsstörning och deras anhöriga. En annan viktig målgrupp är beslutsfattare; politiker och chefer.

Eva Borgström är socionom med lång erfarenhet av arbete inom funktionshinderrörelsen. Hon är också mamma till bokens huvudperson, Simon.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva Borgström