Språk i samspel : Retorik för pedagoger (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2016-12-05
Förlag
Aglaktuq
Dimensioner
223 x 155 x 9 mm
Vikt
266 g
SAB
F.063
ISBN
9789163920882

Språk i samspel : Retorik för pedagoger

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-12-05
243
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läraryrket handlar till stor del om kommunikation i olika former. Språket blir därmed ett av lärarens viktigaste arbetsredskap - oavsett inriktning, ämne och skolform.

Denna bok introducerar, fördjupar och kombinerar två olika perspektiv på språk och samspel i skolans värld, nämligen ett retoriskt perspektiv och ett samtalsperspektiv. Perspektiven syftar till att dels ge en fördjupad syn på olika kommunikativa situationer i förskolan, grundskolan och gymnasieskolan, dels göra läraren medveten om vilka redskap som finns att dra nytta av.

Teori varvas med praktik, genom att koppla samman forskning med arbetsmodeller och handfasta råd. Här presenteras den klassiska retoriken, olika retoriska förutsättningar samt konsten att ge och ta emot respons. Vidare lyfts olika aspekter av samtal, samtalsanalysens grunder samt olika språkliga mönster som läraren använder sig av i sin yrkesroll. Boken innehåller även uppgifter för reflektion eller diskussion i grupp.

Språk i samspel. Retorik för pedagoger vänder sig till dig som studerar inom lärarutbildningen, till redan verksamma lärare och pedagoger samt andra intresserade. Boken fungerar att använda både som kurslitteratur och i självstudier.

Författarna undervisar på kurser i retorik och muntlig framställning inom lärarprogrammet. Dessutom är de verksamma som forskare och författare inom retorik, samtal, interaktion i lärandesituationer och mönster för text och tal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språk i samspel : Retorik för pedagoger
  2. +
  3. Lärare & elev : Rättsliga aspekter och etiska dilemman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärare & elev : Rättsliga aspekter och etiska d... av Wiweka Warnling Conradson, Lena Sandström, Henrik Ahlenius (häftad).

Köp båda 2 för 481 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »