Slapp-spanska (kartonnage)
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Spanska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2018-05-01
Förlag
Vulkan
Dimensioner
148 x 106 x 15 mm
Vikt
201 g
SAB
Fk.062
ISBN
9789163931895
Slapp-spanska (kartonnage)

Slapp-spanska

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Spanska, 2018-05-01
249
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
3:e UTÖKADE UTGÅVAN!

Komplett lärobok i latinamerikansk spanska i fickformat, skriven på ett lättsamt talspråk!

Slapp-spanska är den ultimata allt-i-ett boken både för dig som snabbt vill komma igång att prata spanska nu med det samma, och för dig som vill lära dig spanska på en väldigt komplex nivå.

Boken skiljer sig från andra språkböcker på marknaden, då den innehåller två delar, dels en första del med listor med språkets alla vanligaste ord i olika kategorier (saker, färdigböjda verb, beskrivande ord, person-ord, uttryck, slang m.m.), som du själv kan sätta ihop efter vad du behöver säga, och direkt du får boken i handen kan börja kommunicera med i vardagen. Dels en andra del om grammatik, med en komplett förklaring av hela språkets viktigaste grammatik, med en grundlig, lättförstålig genomgång av alla verbböjningar m.m., för de som vill kunna språket från grunden.

Här kan du dessutom också läsa om den latinamerikanska historien och musiken.

Denna kombination gör boken till en väldigt allomfattande komplett guide över det spanska språket, och gör att den passar både backpackers, universitetsstuderande (t ex förklaras den för studenter så kluriga skillnaden mellan imperfekt och preteritum mycket detaljerat) , grundskoleelever och folk som snabbt vill kunna välkomna en ny familjemedlem som talar spanska.

Hela boken är skriven på ett lättsamt enkelt talspråk som om det var en kompis som satt bredvid och förklarade, med målet att vem som ska kunna dels förstå den, men också tycka att den är rolig att läsa. Skiftande typsnitt och en del absurda exempel är också utformade för att reta hjärnan att lättare minnas det man läst.

Bokens inriktning är latinamerikansk spanska, men den är även användbar för de som inriktar sig på spanska från Spanien.

Undvik mossiga parlörer, svårförstådda grammatikböcker, sega språkkurser och tidskrävande appar där du måste söka upp alla ord du vill lära dig själv. Här får du istället snabbt allt du behöver kunna på ett bräde. En given kamrat på resan, studiehjälp för studenter och fiffig inkörsport för att bli en duktig spansktalare, och kunna börja kommunicera med jordens ca 600 miljoner spansktalande.

Innehåll:

Del 1:

- Småord (och, med, till m.m.)
- Beskrivande ord (adjektiv)
- Ord man gör, färdigböjda i dåtids-, nutids och framtidsform (verb)
- Saker (substantiv)
- Person-ord (jag, din, henne m.m.)
- Vanliga uttryck
- Slangord
- Diverse (ordföljd, klockan, nummer, årtal, flertal, uttal, frågeord ochfrågor, la eller el?, un eller uno?, -ing form, måste, att bli, ägande-s, just, finns, placering av ordet inte, varandra, Ni, den och det, utrop, att,man m.m.)

Del 2:

- gör (presens)
- gjorde (imperfekt vs preteritum)
- har gjort (perfekt)
- hade gjort (pluskvamperfekt)
- ska göra (futurum vs voy a ..)
- skulle göra om .. (konditionalis 1)
- Gör! (imperativ)
- borde göra, skulle kunna göra, skulle vilja göra
- hjälpverb
- oregelbundna verb
- konjunktiv
- pluskvamperfekt konjunktiv
- imperfekt konjunktiv
- pågående presens
- pågående imperfekt
- ändring av verbets stam
- Latinamerikas historia
- Latinamerikas musik m.m.

Bokens mått: 14,8 cm x 10,6 cm x 1,5 cm
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Slapp-spanska
  2. +
  3. Spanska Ord & Uttryck - Snabbguide till ett grundläggande ordförråd i spanska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spanska Ord & Uttryck - Snabbguide till ett gru... av Daniel Eriksson (Övrigt).

Köp båda 2 för 304 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Slapp-spanska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Liten, men innehållsrik
    Sanna Johansson Appell, 14 februari 2019

    Boken är i väldigt litet format. Jag hade själv hoppats att den skulle vara större så att den är lättare att läsa igenom, men den är givetvis praktisk på resande fot. En mer simpel del och en djupare del med mer grammatik. Väldigt bra att ha alla verbböjningar samlade utifrån de olika tempus på ett och samma ställe. Mycket nöjd med boken.

Visa alla 1 recensioner