Skogsträdgården : odla ätbart överallt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2018-05-20
Upplaga
1
Förlag
Hälsingbo Skogsträdgård HB
Medarbetare
Larsson, Daniel (form)
Dimensioner
287 x 225 x 43 mm
Vikt
2056 g
SAB
Qe
ISBN
9789163932502

Skogsträdgården : odla ätbart överallt

(71 röster)  |   Läs 24 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-05-20
505
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Årets Trädgårdsbok 2018

Drömmer du om en prunkande trädgård, sprängfylld med nyttiga grönsaker och godsaker från tidig vår till sen höst? En trädgård där du kan höra fågelkvitter och insektssurr, en trädgård som bara blir bördigare, vackrare och mer självskötande för varje år? En trädgård som är bra för planeten, som fångar in, lagrar och omvandlar massor av koldioxid till bördig jord som kryllar av liv?

Den drömmen kan bli verklighet om du vågar ge dig in i skogsträdgårdsodlingens värld! En skogsträdgård är en trädgård eller odling där du tar inspiration från skogen för att producera mat och nyttoväxter på naturens eget sätt. Man kan faktiskt säga att du skapar ett eget ekosystem! Det är mycket roligare, enklare och effektivare än att ständigt kämpa emot med gräsklippare, miljögifter och ogräsrensning.

Den här boken ger dig, på ett enkelt och lättbegripligt sätt, allt du behöver för att bli en skogsträdgårdsodlare. Den innehåller växtporträtt av över 350 härdiga nöt- och fruktträd, bärbuskar, klängväxter, fleråriga grönsaker, marktäckare och andra stödjande växter som hjälper dina favoritplantor att trivas bra. I boken hittar du också, bland mycket annat, information om hur du hittar rätt plats för din skogsträdgård, vad du behöver göra för att få starka, självständiga växter, hur du lockar till dig nyttiga medhjälpare och hur du på bästa sätt tar hand om skörden. Med sina över 800 referenser till böcker, rapporter och forskning inom ämnet står boken på en solid vetenskaplig grund och gör det lätt för den läsare som vill fördjupa sig ytterligare i denna spännande odlingsteknik.

Skogsträdgården är skriven av Philipp Weiss, författaren bakom Skogsträdgårdsbloggen, och Annevi Sjöberg, miljövetare med ett brinnande hjärta för ekologi och alla former av bär. Författarna har mångårig erfarenhet av skogsträdgårdsodling och håller populära kurser i ämnet. De har skapat ett tiotal skogsträdgårdar runtom i landet, och skrivit den hyllade boken "Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut" som blev nominerad till Årets Trädgårdsbok 2016. Då som nu står Daniel Larsson, som till vardags driver andelsjordbruket Mylla, för formgivningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skogsträdgården : odla ätbart överallt
 2. +
 3. Fleråriga grönsaker : upptäck, odla, njut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fleråriga grönsaker : upptäck, odla, njut av Annevi Sjöberg, Philipp Weiss, Daniel Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 781 kr

Kundrecensioner

Det finns 24 recensioner av Skogsträdgården : odla ätbart överallt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Julklappstips
  Eva Palmqvist, 3 januari 2024

  Det var en julklapp till min son enligt önskemål fr honom!
  Han är intresserad av odling som man kan äta!

 2. Intressant!
  Marie Dahlquist-Sjöberg (Stockholm), 4 december 2023

  Men det är en oerhört välskriven och innehåller allt man behöver veta om odling och trädgård!
  Såå intressant !! Ett stort nöje att läsa denna bok och vilken kunskap man får !

 3. Mycken inspirerande trädgårdsbok
  Zsófia, 3 juli 2023

  Mycket inspirerande trädgårdsbok för personer som vill hitta alternativ till en enkel gräsmatta och till ettåriga grönsaker. Efter läsning blir man verkligen sugen på att göra om sin trädgård.

 4. Toppenbra, en riktig sortbibel!
  Jasmine Waara, 27 juni 2022

  Jättebra bok med fina sortlistor och växtporträtt. Perfekt för dig som är nyfiken på ätbart och hållbar odling. Tar upp både kända och okända växter, rekommenderas varmt!

 5. Omfattande, innehållsrik och fantastisk
  Susanne Bergqvist, 26 april 2022

  Stor, tjock bok med vackra bilder och härligt text som bjuder på ny kunskap på varje uppslag.
  Det kommer bli husets bibel framöver. Ligger på bordet och inbjuder till bläddring och läsning varje dag.
  Verkligen inspirerande verk!

 6. Mycket bra
  Sten-Anders Fellman, 30 december 2021

  Stor överraskning då den kom, var stor och mycket tung, inget man ligger i sängen och läser. Men innehållet är mycket bra.

 7. Bibel
  Brudberget, 28 maj 2021

  Underbar bok med otroligt mycket fakta. Läser och tittar i den nästan varje dag under planeringen av min skogsträdgård. Rekommenderar den varmt.

 8. Standardverk
  Otto Rimfors, 24 maj 2021

  En bok att ha hemma för livet!

  Enda nackdelen vore väl bristen på fokus på nordliga odlingszoner. Denna är väl främst upp till zon 5 upplever jag.

 9. Fin bok som är fylld med kunskap
  Anneli, 12 januari 2021

  Det är en jättefin bok med otroligt utförlig information. Mycket kunskap finns samlad däri. Därför är den så tjock. :) Jag kommer ha mycket användning av den när jag ska anlägga min egen skogsträdgård.

 10. Inspirerande och lättfattligt
  Lena Lindberg, 22 oktober 2020

  Författarna förklarar tydligt och grundligt hur vi kan få till ett mer miljövänligt odlande genom "härma" naturen. Jag uppskattar särskilt den omfattande sektionen med växtporträtt. Hoppas fler förstår vikten av att göra sin del för miljö och biologisk mångfald. Har du en trädgård med enbart gräsmatta och trädäck kan du göra stordåd och få en massa mat på köpet.

 11. skogsträdgården

  En mycket bra bok som täcker och ge bra info och detaljer om skogsträdgårdodling. Lätt förståligt. Rekommenderas till även nybörjare

 12. Ett praktverk om skogsträdgårdar!
  Pierre Rehnlund (Sundhammar), 5 april 2020

  En fantastisk bok på 460 sidor som vackert och pedagogiskt visar och beskriver olika skogsträdgårdar. Visar på ätbara bär, buskar, träd och växter som du inte visste existerade. Har svårt att föreställa mig all den tid som Philip och Annevi lagt ner på att leta kunskap, beskriva och fotografera. Mansår av arbete ligger bakom detta första praktverk om skogsträdgårdar. En njutning att läsa! En kunnig och pedagogisk vägledning för att hitta det skogen gömmer! En kunnig och pedagogisk vägledning för att själv börja skapa en "egen" skogsträdgård!

 13. Otroligt vacker och informativ bok!
  Pia , 23 januari 2020

  Från tydliga och enormt detaljrika och ingående förklaringar av hur man kan anpassa och införliva sin trädgård i den naturliga omgivningen till skötsel- och växttips med tydliga bilder och förklaringar. Tabeller med samlad växtinformation och presentation med bilder och beskrivningar av olika växter. Information om växtförökning, sticklingar, frön, jordmåner och jordförbättring, planering och utförande, historia och sammanhang- den har allt! Till och med smarriga recept när man kommit fram ti... Läs hela recensionen

 14. toppenbra bok

  Så roligt att det kom en bok om Skogsträdgården på svenska. Vi tycker den är jättebra och har gett den till både anställda och vänner.
  En utmärkt present till odlingsintresserade. Inte minst listan över lämpliga växter är toppen.

 15. Fantastisk!
  Markus Malm, 26 juni 2019

  Otroligt bra bok! Både inspirerande och faktabaserad. Bra med designtips för vanlig trädgård eller större mer skogsträdgård. Kul med så mycket olika ingående beskrivningar av både mer kända och okända träd/buskar och perenna ätbara växter. Rekommenderar varmt!

 16. Ett riktigt praktverk
  Duesenberg, 24 augusti 2018

  Efter ha läst deras tidigare bok Fleråriga grönsaker : upptäck, odla, njut så blev jag glad när jag så denna bok. Blev verkligen inte besviken. Förutom att all information så är den också otroligt vacker.

 17. En perfekt bok?
  Johan, 20 juni 2018

  Att vara den första svenska boken om skogsträdgårdar i nordligt klimat är en bedrift i sig, men denna bok är också: vacker, fullpackad med välordnad fakta, en njutning att läsa, och oändligt lärorik! Boken passar både erfarna i behov av expertkunskap och nybörjare som letar inspiration. Eller kanske bara något snyggt att ha på soffbordet å bläddra i?

 18. Hitta grönsaker där du minst anade
  SaraStina , 19 juni 2018

  Lättläst - bra bilder tydlig beskrivning och tips på skötsel och användning i matlagningen. Lagom djupdykandd text som inspirerar. Tack! ...och komplementera med boken : "Odla ätbart överallt" !!!!
  Allt du behöver för en lite ny livsstil .Hurra🤸‍♂️

 19. Helt strålande! Välskriven, lärorik, vacker!
  Agneta Setterwall, 19 juni 2018

  En skattkista att dyka ner i år efter år efter år, trevligt skriven, fylld av otaliga faktaspäckade texter om ALLT jag kan komma på som jag inte visste att jag ville veta( med referenser på rent vetenskaplig nivå), och med många resonerande berättelser om praktiska odlingserfarenheter.

 20. Inspirationsfest!
  Fredrik Swahn, 18 juni 2018

  Så mycket kunskap samlad på ett lättfattligt sätt och i en otroligt vacker layoutad Bibel för hållbart odlande. Det hör är en inspiration för att rädda världen på ett härligt sätt. Jag har lärt mig såå mycket o den ligger framme hela tiden! Oavsett trädgård finns det massor att inspireras till för att odla på ett mer långsiktigt, enklare och mer miljövänligt, energisnålare närmare naturen sätt. Allt finns här! NJUUUT!

 21. En guldgruva
  Lotta Flodén, 17 juni 2018

  Boken är en guldgruva och enastående kunskapsbank för alla som vill lära sig att odla mer i samklang med naturen, öka förståelsen för naturens grundförutsättningar, odla hållbart och få in mer flerårigt ätbart i sina odlingar.

 22. Fantastisk bok!
  Madeleine, 17 juni 2018

  Otroligt välskriven. Väldigt intressant sätt att odla och ha en trädgård, som känns helt självklart när man väl förstått principen.

 23. Bästa trädgårdsboken någonsin!
  Lauren , 17 juni 2018

  Denna bok är så överfull av praktiska råd, tips, tricks, och konstnärlig, nästan andlig inspiration. Hur kan en bok ge så mycket? Jag öppnar den typ var tionde minut för det är bara så spännande och hjälpsam. Det är som att ha en trädgårdsexpert hemma hos dig som när som helst kan svara på alla dina frågor. Växtporträtten har information som bara finns i denna bok; det är verkligen nödvändigt att ha om du vill köpa rätt växter som kommer trivas hos dig. Hade jag haft boken när jag började pla... Läs hela recensionen

 24. Intressant, lättläst och inspirerande
  Ylva , 16 juni 2018

  Lättläst. Inspirerande. Fina och intressanta porträtt av grönsaker som jag inte visste var grönsaker. Betryggande att mycket research och faktagranskning ligger bakom informationen.

Visa alla 24 recensioner

Fler böcker av författarna