Nötodlarens handbok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2022-05-19
Upplaga
1
Förlag
Hälsingbo Skogsträdgård HB
Medarbetare
Larsson, Daniel (form) / Weiss, Philipp (foto)
Illustratör/Fotograf
Helena Moreau
Dimensioner
280 x 220 x 35 mm
Vikt
1466 g
SAB
Qe,Ufab
ISBN
9789163932519

Nötodlarens handbok

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-19
439
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
UTSEDD TILL ÅRETS ENCYKLOPEDISKA PRAKTVERK 2022 AV MÅLTIDSAKADEMIEN, NOMINERAD TILL ÅRETS TRÄDGÅRDSBOK 2022

Vem drömmer inte om att skörda nötter från den egna trädgården och kunna njuta av fett- och proteinrik föda från den egna täppan? Nötodlarens handbok visar att det är fullt möjligt att odla nötter nästan överallt i Norden, oavsett vilken odlingszon du befinner dig i. Boken tar upp närmare 50 olika arter av nötträd och hundratals namnsorter som är odlingsvärda i nordligt klimat. De utförliga odlings- och skötselråden innehåller allt du behöver för att lyckas med dina plantor och förökningskapitlet ger tips på hur du kan få fler nötträd utan att bli ruinerad.

Nötodlarens handbok ger en bakgrund till hur varje typ av nöt har använts genom tiderna och hur du på bästa sätt skördar, förvarar och knäcker nötterna. Bokens omfattande receptdel bjuder på många idéer om hur nötterna kan användas i kosten. Flera rätter har gammalt ursprung och förtjänar att återupptäckas, där hickorymjölk, valnötsmiso, ginkgokräm, inlagda gröna valnötter, ekollontofu och tallnötsgröt bara är några få exempel. Till och med du som är nötallergiker kan hitta tips på hur du kanske ändå kan njuta av några nötter.

Philipp Weiss, författaren till Skogsträdgården: odla ätbart överallt (Årets Trädgårdsbok 2018) och Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut (2016) är bosatt i Stjärnsund i södra Dalarna där han med sin familj på fyra olika platser odlar bär, frukt och nötter. Han undervisar och föreläser regelbundet i hela Norden om skogsträdgårdar, fleråriga nyttoväxter och nötodling. I Nötodlarens handbok bjuder han generöst på sina kunskaper som bygger på egna odlingserfarenheter, otaliga studiebesök till nötodlare i hela norra Europa och inte minst omfattande litteraturstudier. Bokens tydliga källförteckning med över 700 referenser bjuder dig som läsare till att fördjupa dig ytterligare i nötodlingens spännande värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nötodlarens handbok
 2. +
 3. Skogsträdgården : odla ätbart överallt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogsträdgården : odla ätbart överallt av Philipp Weiss, Annevi Sjöberg (inbunden).

Köp båda 2 för 944 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nötodlarens handbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. handbok för nötodllare
  Inger Barbro Linnea Bjugård, 26 september 2023

  En mycket bra bok för allasom odlarnötter av olika slag..vi har fleraolika sortrs valnötter och hasselnötter. Roligt att se vad Weiss kommit fram till om de olika sorterna. Bästa boken i ämnet.

 2. Fyller en lucka
  Agneta Östlund, 12 juli 2022

  Fantastisk kunskapskälla om nötodling, mycket väl presenterat, fyller en stor kunskapslucka, dessutom trevligt och personligt framställt. Ger både information och inspiration.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Philipp Weiss