Barbecue på svenska (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2020-10-20
Upplaga
1
Förlag
Hanks True BBQ
Medarbetare
Oscarsson, Henrik (foto)
Illustratör/Fotograf
Henrik Oscarsson
Dimensioner
250 x 209 x 30 mm
Vikt
1000 g
SAB
Qcaat
ISBN
9789163933448

Barbecue på svenska

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-20
269
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För mig är barbecue lite magi. Man tar en enklare köttbit, ofta grovfibrig med mycket bindväv och fett, lägger den på grillgallret i ca 8-10 timmar, och ut kommer en saftig smakrik bit av himmelriket. Hur går det till egentligen? Den frågan kunde jag inte släppa. För att förstå detta började jag för många år sedan att experimentera. Mina första försök var en oxfilé som röktes med enris som jag plockade i skogen. Jag lade briketterna på ena sidan av grillen och höftade rätt mycket. Resultatet blev över förväntan, och sen har det fortsatt.
Min första egna grill var en billig och väldigt enkel gasolgrill. Den hade dock två brännarmunstycken som gjorde att jag kunde ha två värmezoner. Den användes mycket i ett par år innan jag gjorde slag i saken och köpte en Big Green Egg-grill som minst sagt gått varm. Jag har sen fortsatt grilla på olika grillar, och det senaste tillskottet är en egenbyggd s.k. offset smoker.
Oavsett utrustning är det, precis som i "vanlig" matlagning ett antal grundknep och tekniker som man bör förstå och bemästra. Kan man dem spelar det mindre roll vilken specifik grill man har. Det viktigaste är slutresultatet, smakrik och god mat.
Den här boken försöker förklara grunderna, knepen och tipsen för att lyckas med Low "n Slow på grillen. Den bygger på mycket testande, provsmakande och A/B-jämförelser. Självklart innehåller boken ett antal recept också, så att man kan börja testa på en gång.
Jag hoppas denna bok kan sprida min passion till dig som läsare, så att du förstår vilka möjligheter som finns med din befintliga utrustning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barbecue på svenska
 2. +
 3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Barbecue på svenska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En toppbok!
  Q W, 24 augusti 2023

  Är du novis vid grillen kommer du förbi flintastekar och annat och vidare på ett lättfattligt sätt. En handbok, uppslagsbok och receptbok.

 2. Rekommenderas Varmt

  Denna bok handlar mera om Barbecue teknik än en receptsammling. Det är viktigt att kunna grilla rätt och med rök och har man det som grund så kan man få fantastisk resultat. Men jag är riktigt nöjd och dom få recepten som finns i boken är väl utvalda och blir riktigt bra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Henrik Oscarsson