Desertörerna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Friskyttarna (del 2)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2018-06-09
Upplaga
1
Förlag
Marwa Förlag
Medarbetare
Edvinsson Sundin, Ulrica (form)
Dimensioner
210 x 135 x 19 mm
Vikt
340 g
SAB
uHc
ISBN
9789163940095
Desertörerna (häftad)

Desertörerna

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-06-09
138
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Baksidestext
Över femtio år har gått sedan man byggde Eden. Det som var menat att vara en tillfällig fristad medan man sanerade den frätande omgivningen, har sakta övergått till något permanent. Sakta och så smygande, att invånarna inte ens lade märke till det själva. Numera finns det få människor kvar som minns hur det var att leva utanför murarna. Hur det var att leva med årstider, hur det kändes att få i sig föda eller hur saker smakade. Det som en gång var kommer aldrig mer att bli, men människan är en accepterande varelse. Som kämpar på, faller in i mönstret, fungerar. Samhället blir på så vis ett välsmort maskineri. Alla rättar in sig i leden. Utom några få ...

Lilia är tillbaka i Eden, staden hon svurit att aldrig återvända till. Aldo har tillfångatagit henne och har inga planer på att släppa det som är hans. Men inte bara Aldo är ute efter Lilia. Både rebellerna och Nya Pangea letar efter henne, men av olika skäl. Efterhand som minnena från barndomen återvänder, börjar hon förstå att kunskap är makt. När hennes vägran att samarbeta drabbar hennes närmaste, försöker hon fly från svek och död. Men det är inte enkelt att undkomma det öde som andra har stakat ut för en.

Desertörerna är andra delen i serien om Friskyttarna, en dystopisk trilogi för unga vuxna. Friskyttarna har jämförts med böcker som Divergent och Hungerspelen.

Om författaren

Ewa Broberg är författare och förläggare på Marwa Förlag. Hon bor tillsammans med sina barn och jobbar deltid som intensivvårdssjuksköterska i hemstaden Motala. Desertörerna är hennes andra roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Desertörerna
  2. +
  3. Friskyttarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Friskyttarna av Ewa Broberg (häftad).

Köp båda 2 för 267 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Desertörerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Dystopi i ett framtida Sverige
    BokEmma, 27 augusti 2018

    En spännande uppföljare på Friskyttarna. Boken skildrar den lilla människans kamp mot stora orättvisor. Huvudpersonen tvingas engagera sig i något som inte tycks röra henne ... Stort plus för den naturliga inställningen till olika typer av relationer. Jag ser fram mot tredje och sista delen!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ewa Broberg