Släng problemglasögonen : starta en positiv revolution! (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2018-03-12
Upplaga
1
Förlag
Lyfta Förlag
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
256 g
SAB
Dokaa
ISBN
9789163942877

Släng problemglasögonen : starta en positiv revolution!

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-03-12
139
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Succéboken - nu i ny, reviderad utgåva!

Vill du ha en arbetsplats präglad av stolthet, inspiration och kreativitet, där ni tillsammans når exceptionella resultat? Vill du ta vara på styrkor och lära av tidigare framgångar, både som individ och i din organisation?

För mycket fokus på problem skapar en negativ atmosfär och får människor att tappa glädjen och motivationen. Gunnel Ryner ger dig verktygen du behöver för att i stället starta en positiv revolution - i livet och på jobbet!

"Släng problemglasögonen" är en inspirationsbok för dig som leder människor, samarbetar med människor, bor med människor, känner människor eller helt enkelt ÄR människa. Den innehåller mängder av idéer, metoder och tips som du kan använda både privat och i jobbet för att skapa positiv och bestående utveckling.

Det är INTE en bok om att "bara du tänker positivt så blir allt bra". Den handlar inte om att låtsas att allt i tillvaron är positivt. Snarare om att skifta fokus, från vår naturliga dragning till det negativa, till att också uppmärksamma allt det som faktiskt ÄR bra och tillvarata det. Att hitta det som fungerar och göra mer av det. Boken baseras på forskning inom positiv psykologi och positiv organisationsvetenskap och styrkebaserade metoder som Appreciative Inquiry och Lösningsfokus.

Gunnel Ryner är beteendevetare, föreläsare, organisationskonsult och coach. Med sina föreläsningar, workshops och coachingprogram har hon inspirerat tusentals människor att ta sig själva och sina verksamheter till helt nya höjder. Förutom "Släng problemglasögonen" är hon också författare till "Den lata vägen till ett fantastiskt liv - och arbetsliv".

Den nya utgåvan av "Släng problemglasögonen" är helt omarbetad, med uppdateringar kring nyare forskning och flera nya avsnitt.

Sagt om första utgåvan av boken:

"Äntligen! Läs denna bok och du förstår hur lätt det kan vara att vända en nedåtgående spiral till en uppåtgående - både i ditt liv och i din organisation! En självklar bok när du vill öka verkningsgraden på din organisation eller dig själv - boken beskriver hur du kan starta det arbetet genom att fokusera på det som redan fungerar bra. Underbar läsning, rekommenderas!"
Lars-Åke Ohlén, VD, Fuzzy Logic AB

"Det borde vara så självklart att fokusera på det som går bra, men ändå fastnar man lätt i svagheterna. Jag vill varmt rekommendera Gunnel Ryners bok. Den är lätt att ta till sig och tydlig i sitt budskap. Boken inspirerar till förändring och ger konkreta tips som jag tar med mig i mitt dagliga arbete som chef."
Cecilia Angbratt, operativ chef, Configura Sverige AB

"Släng problemglasögonen - ett paradigmskifte på gång? Vi lämnar skadebegränsande och fokus på att stärka våra svagheter för att bli bättre - nu bygger vi på det som är bra och blir bäst istället! Jag har vid flera tillfällen haft förmånen att lyssna till Gunnel Ryners föreläsningar om styrkebyggande; att utforska framgång och att använda ett uppskattande förhållningssätt. Denna bok klargör idéerna om detta på ett konkret, kreativt och underhållande sätt. Ett självklart val om du vill höja din livskvalitet, arbetsgruppens prestationer och välbefinnande! En stark bok - läs den!"
Annika Thörnros Runesson, administrativ assistent, Linköpings kommun

"Det är en sann fröjd att läsa Gunnels bok. Så positiv, så välskriven, så lättläst och framförallt så innehållsrik. Grundat på erfarenhet och med stort engagemang delar Gunnel med sig av sin rika kompetens. Hon ger en hel verktygslåda av metoder och tips på hur vi var och en kan starta vår egen positiva revolution. För allt i världen, läs den här boken!"
Helena Bolsöy, marknadsansvarig, EQP Business School

"Med sin härliga mix av vetenskap, anekdoter och handfasta tips får den här boken mig att må bra! Ge optimisten i dig chansen - och läs boken du
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Släng problemglasögonen : starta en positiv revolution!
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Släng problemglasögonen : starta en positiv revolution!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. SÅ TOPPEN
  Pernilla Stjerneus, 7 januari 2024

  Denna bok Borde ALLA vuxna i Sverige läsa, både privat och på sina arbetsplatser. Alla företag, arbetsplatser ,Borde ha Gunnels ALLA tre böcker så alla kunde läsa dem och tillämpa så mycket man kan av det hon skriver om i dessa tre böcker.

 2. Rekommenderar verkligen boken!
  Betsy K, 19 maj 2023

  Det här en bok som direkt gör en gladare! Att vara realistisk är ju inte att enbart se allt elände eller tänka på allt dåligt som eventuellt kan hända. Det är ju att samtidigt även se allt bra som händer eller som kan hända lika tydligt! Det är realistiskt! Och det visar den här boken på, på ett mycket förtjänstfullt sätt. Författaren skriver mycket pedagogiskt, det är välformulerat och man vill följa de råd som ges. Rekommenderar verkligen boken till alla som få mer glädje i livet!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gunnel Ryner