Sluta älta och grubbla: lättare gjort med kognitiv beteendeterapi (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-07
Förlag
Psykologinsats
ISBN
9789163945380

Sluta älta och grubbla: lättare gjort med kognitiv beteendeterapi E-bok

(9 röster)  |   Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2017-09-07
99
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vi ägnar åtskillig tid åt att oroa oss, älta och grubbla över saker som inte kan ändras eller påverkas. Dagar såväl som sömnlösa nätter. Tidigare har man ofta rekommenderat olika distraktionstekniker, men dessa försvårar på sikt även om de hjälper i stunden. I den här boken får du lära dig hur du ska sluta permanent med detta onödiga självplågeri.

Oro och ältande är som en tennismatch mellan varningshjärnan som hittar hot och faror (olusttankar) och logiska hjärnan som försöker hitta lösningar, förklaringar, utvägar (tröstetankar) trots att inga finns.

Matchen kan fortsätta hur länge som helst ända tills någon av spelarna ger upp - varningshjärnan ger det aldrig.

Du får lära dig sex tekniker för att få matchen att sluta. Du får också veta varför dessa fungerar. Metoden är ny (2007) och har i två stora forskningsstudier på Karolinska Institutet visat sig vara överraskande effektiv.

quitruminating.com
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sluta älta och grubbla: lättare gjort med kognitiv beteendeterapi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar bok
  Rasmus, 22 april 2022

  Hjälpte mig med att sluta övertänka allt, verkligen en bok för personer som övertänker och grubblar över allt, rekommenderar den verkligen till alla.

 2. Enkel?
  Jessilo, 30 mars 2022

  En bok som riktar sig till dig som ältar och grubblar. Tankar som är kopplade till olika situationer. I boken presenteras olika tankemönster. En av metoderna som presenteras är att tänka din värsta tanke och fortsätta tänka den tanken och intensifiera den och stå ut med den ångest/panik du får. Jag är dock tveksam till att denna boken är till för alla med ältande och grubblande då problematiken kan se olika ut hos varje person. Rekommenderar att låna boken på bibliotek först och därefter best... Läs hela recensionen

 3. Ser ej hela texten i e-boken!
  Mari, 14 april 2018

  Boken är jättebra och innehåller bra metoder för att kunna sluta älta och grubbla men tyvärr så ser man inte all text i e-boken. Halva sidan försvinner och då blir det ganska meningslöst att läsa boken.

Visa alla 3 recensioner