Självbetraktelser (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-10-31
Förlag
Tomas Öberg
Översättare
Ellen Wester
ISBN
9789163948060
Självbetraktelser (e-bok)

Självbetraktelser E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2017-10-31
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Kejsar Marcus Aurelius Självbetraktelser är ett av filosofihistoriens märkligaste verk. Boken återger kejsarens egna resonerande tankar om hur han bäst skall leva ett filosofiskt liv. Under antiken var filosofi inte ett lika teoretiskt ämne som idag, utan främst inriktat på praktisk levnadskonst. Självbetraktelser kan därför ses som en serie övningar i att tygla sina begär samt behålla kontrollen över tanke, omdöme och handlingar. Ellen Westers klassiska översättning har i denna utgåva försetts med rikligt med noter som söker förklara sammanhang och historiska sakförhållanden. Varför texten fortfarande är relevant beskrivs kanske bäst av följande epigram från senantik eller tidig medeltid: Om du vill övervinna sorg och smärta, öppna då denna bok och läs den och läs den igen, det är välsignade blad, varigenom du snart skall se, det förgångna, det rådande, och de dagar som kommer; och all glädje, och all sorg, skall vara som en sky, lika ogripbar och lika flyktig.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Självbetraktelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fungerar inte
    Mal, 21 januari 2020

    Går inte att ladda ner i appen. Får felmeddelande om att jag ska kontakta kundtjänst, ser också att fler har haft liknande problem.

    Slöseri med tid och pengar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marcus Aurelius