Tvångssyndrom/OCD : - orsaker och behandling i ett beteendeterapeutiskt per (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2017-11-29
Upplaga
1
Förlag
Psykologinsats
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
210 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Dokb
ISBN
9789163953729

Tvångssyndrom/OCD : - orsaker och behandling i ett beteendeterapeutiskt per

- orsaker och behandling i ett beteendeterapeutiskt perspektiv

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-11-29
280
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken Tvångssyndrom beskriver på ett lättbegripligt sätt hur det fungerar "i huvudet" när tvången hos en människa uppstår. Du får också förklaringar till hur och varför tvång uppstår. En stor del av boken tar upp och beskriver noga den enda effektiva psykologiska behandlingsmetoden för tvång; Kognitiv BeteendeTerapi och dess behandlingsmodell exponering med responsprevention. Metoden beskrivs så klart att patienter med lindrigare tvång har kunnat bota sig själva. Vidare klargörs varför man kan misslyckas med behandling - när misslyckandet beror på terapeutens olämplighet och okunnighet eller val av fel metod, samt när misslyckandet beror på patienten. Boken är grundläggande och ett "tvång" för Dig med intresse för tvång. Boken används vid utbildning av blivande psykologer, beteendeterapeuter och rekommenderas av patientföreningen Ananke för både den som är drabbad samt dennes familj och vänner.

En närliggande bok är "Sluta älta och grubbla" ISBN 9789163945373 som specifikt tar upp ältandet och när det dominerande tvångsbeteendet är tankar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tvångssyndrom/OCD : - orsaker och behandling i ett beteendeterapeutiskt per
  2. +
  3. Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för föräldrar som vill lyckas snabbt och undvika vanliga misstag. Steg-för-steg från start till mål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för f... av Sofia Bergenstjerna, Michael Bergenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 559 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »