Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kom vi gör om det (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
55
Utgivningsdatum
2018-10-03
Förlag
Be My Rails Publishing
Illustratör/Fotograf
Moa Graaf
Dimensioner
280 x 220 x 5 mm
Vikt
430 g
SAB
uO
ISBN
9789163956980

Kom vi gör om det i skolan

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2018-10-03
162
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Kalejdoskopets skola flyger både stolar och fula ord. Allt verkar snurra till sig rejält varje dag. Lektionen går snett, rasten blir fel och utflykten slutar med att alla blir otåliga och ilskna. Alltid är det någon som är arg.

En dag tycker den gamla skolan att det får vara nog med allt det där arga och allt som hela tiden går snett. Inga fler kastade grillpinnar och ingen matsal man knappt kan vara i. Tillsammans ska alla göra om det som går fel.

Denna bok riktar sig till både pedagogerna och eleverna i skolan. Boken skapar förståelse för hur det som händer i en skola kan kännas för alla och hur olikheter spelar in.

Med sina frågor till både barn och vuxna är boken väl lämpad i likabehandlingsarbetet och den första boken i serien, som riktar sig till hemmet, rekommenderas av flera tongivande psykologer.

Du hittar en LÄRARHANDLEDNING på förlagets hemsida (Be My Rails). I den finns frågeställningar även för det kollegiala lärandet kring anpassningar och elevers olika behov. Till boken finns dessutom ett bildspel för högläsning och diskussion utifrån lärarhandledningen.

"För barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), till exempel adhd och diagnoser inom autismspektrat, blir vardagliga situationer ofta en utmaning. [...] I den här utmärkta boken får skolan goda verktyg för att förstå och för att tillrättalägga situationer så att det blir bra för alla. [...] Kom vi gör om det i skolan är en bok som passar bäst att läsa högt tillsammans och det finns samtalsfrågor för barn och för vuxna. Språket är lätt och vardagligt, dialogen och berättelserna verklighetstrogna. Jag uppskattar författarnas helhetsperspektiv, som inte enbart fokuserar på barnet med NPF och läraren, utan också tar klasskamraternas perspektiv och behov på allvar. [...] De livfulla färgglada illustrationerna av Moa Graaf lyfter boken ytterligare."
- Mona Örjes, BTJ-häfte 4, 2019
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kom vi gör om det i skolan
  2. +
  3. Kom vi gör om det

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kom vi gör om det av Anna Carlsson, Linda Jensen, Annelie Strömberg, Linda Warvelin (inbunden).

Köp båda 2 för 324 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »