Eriksgatan Närke : guidebok till den medeltida kungsvägen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
76
Utgivningsdatum
2019-05-08
Upplaga
1
Förlag
HS Historiebruket handelsbolag
Dimensioner
212 x 150 x 10 mm
Vikt
170 g
SAB
Ncad:k
ISBN
9789163978944
Eriksgatan Närke : guidebok till den medeltida kungsvägen (häftad)

Eriksgatan Närke : guidebok till den medeltida kungsvägen

Häftad,  Svenska, 2019-05-08
182
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Upptäck Närkes historia och gå i de medeltida kungarnas fotspår. Guideboken Eriksgatan Närke levandegör de historiska platser och byggnader som fanns längs vägen då kungarna red sin kungsväg genom landskapet. I fem etapper från Ramundeboda till Oppboga bro beskrivs viktiga historiska skeenden och 39 lokala sevärdheter.

Med hjälp av kartor och vägbeskrivningar anpassade för bil, cykel och vandring visar boken vägen till spår efter den äldsta kristendomen i landet, efter kungar, adel och bönder, och även efter förkristna samhällen.

Idag är eriksgata det första officiella besöket en svensk regent gör i ett län. På medeltiden var eriksgatan en lagstadgad rutt som kungarna red för att bli accepterade vid tingen i de olika landskapen. Valet av kung gjordes vid Mora sten utanför Uppsala. Sedan red kungen genom Uppland, Södermanland, Östergötland, Småland, Västergötland, Närke och Västmanland för att åter komma till Uppland och Uppsala.

Eriksgatan Närke är den andra i en serie av sju planerade böcker om den gamla Kungsvägen. Den första delen, Eriksgatan Västmanland, kom ut 2018.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eriksgatan Närke : guidebok till den medeltida kungsvägen
  2. +
  3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 281 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna