Dags att sluta amma, säger mamma (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2019-04-15
Upplaga
1
Förlag
Kubilius Förlag
Illustratör/Fotograf
Mia Fernau
Dimensioner
250 x 200 x 10 mm
Vikt
308 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163994234
Dags att sluta amma, säger mamma (inbunden)

Dags att sluta amma, säger mamma

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-15
159
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En bilderbok för 1-4 år som skildrar ett amningsavslut ur barnets perspektiv.
Mamma bestämmer att det är dags att sluta amma. Vi får följa med mamma och barn genom deras amningsavslut. Det här är inte en instruktionsbok för att sluta amma, utan en känslofylld skildring av en varm och kärleksfull mamma-barn-relation under en av deras första stora konflikter.
Vi hoppas att vår bok ska hjälpa mammor och barn att känna sig mindre ensamma genom sina egna amningsavslut.
Såhär skriver en läsare:
"Hej, jag lånade denna på biblioteket och kan inte riktigt sluta läsa om den. Jag tror nog att det är den finaste barnbok jag läst. Så mycket kärlek i både text och bilder. Precis sådär är det ju! Jag har svårt att läsa den utan att fälla en tår. PS. Mina barn verkar också gilla den " /speedy402
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dags att sluta amma, säger mamma
 2. +
 3. Träna med pennan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Träna med pennan av Aimée Chapman, Natalie Munday, Amy Oliver (kartonnage).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Dags att sluta amma, säger mamma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin bok om att avsluta amning

  Boken handlar precis som titel säger om att det är dags att sluta amma och hur det kan kännas och hur jobbigt det kan vara. Både för barnet och mamman. Framförallt när man har ett lite äldre barn man ammar. Man blir nog ganska ensam i det slutskedet. Ibland kanske kroppen skriker två saker. Man är redo att sluta amma men när man hör frustrationen hos sitt barn är man nästan redo att ge upp och låta barnet få fortsätta amma. Ibland är barnet redo att sluta men inte mamman och det kan också ska... Läs hela recensionen

 2. Sorglig och med motsatt effekt för mig
  Karin, 23 maj 2019

  Köpte denna efter alla fina rekommendationer den fått. Illustrationerna är underbara. Men sagan är otroligt sorglig och gav mig en enorm ångest över att jag ens tänkts tanken på att sluta amma. Boken utgår från barnets perspektiv, och barnet i boken förstår inte alls beslutet och upplever sådan stor sorg. För mig som sagt, så kändes det helt fel att ens tänka tanken att utsätta mitt barn för den smärta som boken beskriver. Boken hamnade på hyllan, precis som mina tankar på att sluta amma.

 3. En varm och kärleksfull bilderbok om amningsavslut
  Gullis lästips (Rönninge), 29 april 2019

  Det här är en varm och kärleksfull bilderbok under amningsavslutet.

  Utifrån barnets perspektiv får vi följa barnets tankar och den svåra processen att sluta amma. Istället er erbjuder mamman massor av närhet och mys för att göra övergången lättare.

  Boken är skriven på rim tillsammans med varma och kärleksfulla illustrationerna i färg som gör att boken känns som ett mysigt stöd under den riktigt första och tuffa processen att avsluta amningen.

  Det här är en bok som kan komma att bli en fin vän i amningsavslutet.

 4. Underbar bok!

  En gång läste jag en klok sak. Att amning är ungefär som att dansa. Så länge båda vill så fortsätter man, men när en vill sluta oavsett anledning är det dags att avsluta.
  Men att avsluta amning kan vara betydligt tuffare än en dans för vissa.
  I denna bilderbok på rim är det mamman som vill avsluta amningen. Vi får följa dem under den tuffa avslutningen men ändå uppleva i slutet att det går rätt bra. "Det känns nog okej ändå."

  Med mina barn har jag haft helt olika upplevelse... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna