Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom (inbunden) Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
405
Utgivningsdatum
2019-04-17
Förlag
Paleoteket
Dimensioner
246 x 176 x 31 mm
Vikt
1122 g
SAB
Vmb
ISBN
9789163998072
Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom (inbunden)

Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom

(68 röster)  |  Läs 20 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-04-17
339 409 Du sparar 70 kr!
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Maghälsa är nyckeln till ett fungerande immunförsvar. Tidiga tecken på att allt inte står rätt till är ofta ökande trötthet, allergier eller magbesvär - diffusa symtom som riskerar att leda vidare till sköldkörtelsjukdom, psoriasis, reumatism eller någon annan av de omkring 100 autoimmuna diagnoser som finns. Vid autoimmun sjukdom har immunförsvaret blivit förvirrat och börjat attackera den egna kroppen.

Men det går att vända symtom och inflammation till välbefinnande - på helt naturlig väg. Det autoimmuna protokollet (AIP) är ett antiinflammatoriskt kostupplägg som redan förändrat livet för tusentals människor med kronisk sjukdom. Tarmirriterande och inflammatoriska livsmedel utesluts för att ge plats åt en individanpassad läkande kost. Boken beskriver de samband forskningen avslöjat mellan immunförsvar, maghälsa och hormoner. Du får hjälp att återvinna hälsan med konkreta verktyg, matlistor och inspirerande recept.

Här får du lära dig hur du:
 • ska äta för att hjälpa din kropp att läka
 • individanpassar, felsöker och optimerar din kost
 • formar en tarmflora som lugnar ditt immunförsvar
 • testar din tolerans för kolhydrater
 • använder probiotika och kosttillskott för minskade symtom
 • anpassar sömn, återhämtning och fysisk aktivitet för bästa immunhälsa.
  Om författarna:

  Karl Hultén är föreläsare, medförfattare till Autoimmun kokbok (2016) och Hjärnhälsa (2007) och har en magisterexamen i biomedicin (medicinsk biologi).

  Anna-Maria Norman är certifierad kostrådgivare och hälsocoach samt har en magisterexamen i statsvetenskap och sociologi.

  Tillsammans driver de hälsoföretaget Paleoteket och en podcast med samma namn. De föreläser, utbildar och erbjuder individuell rådgivning inom hälsa.

  Sagt om boken:

  "Autoimmun handbok erbjuder ett strukturerat angreppssätt och en metod för att navigera tryggt när du vill ta makten över din egen hälsa. Eftersom författarnas arbete genomsyras av ett vetenskapsbaserat kritiskt förhållningssätt kan boken, som håller internationellt hög nivå, mycket väl fungera som referensverk inom både funktionsmedicin och konventionell medicin."

  Peter Martin, Leg läkare med dr, Funmed-mottagningen i Göteborg

  "Den här boken kommer göra livet enklare för alla som ger sig in på AIP. Den kommer att hjälpa de som kört fast och få tvivlare att våga testa. Ett fantastiskt viktigt verktyg! Jag visste inte att jag saknat det så mycket.",

  Elsa Kjellander, har läkt med hjälp av AIP

  "Jag är så extremt glad att ni skrivit denna bok! Den ger en djupgående beskrivning av alla essentiella processer i kroppen vid autoimmun sjukdom, men på ett väldigt begripligt sätt. Nu har jag en mycket klarare bild över sammanhangen vilket ju gör att jag mycket lättare kan experimentera själv."

  Adam Seid Tahir, dansare som har Ankyloserande Spondylit (AS)
  Visa hela texten

  Passar bra ihop

  1. Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom
  2. +
  3. Mat och symtomdagbok : för dig med IBS, inflammation, diffusa symtom, allergi eller autoimmun sjukdom

  De som köpt den här boken har ofta också köpt Mat och symtomdagbok : för dig med IBS, inflamm... av Karl Hultén, Anna-Maria Norman (häftad).

  Köp båda 2 för 498 kr

  Kundrecensioner

  Det finns 20 recensioner av Autoimmun handbok : för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gedigen och lättläst bok med massor av fakta
   Vanna Jorild, 7 mars 2023

   Väldigt bra och genomarbetad bok om man vill veta och lära mer om hur man kan läka inflammation i kroppen via kosten och annat. Rekommenderas!

  2. Vederhäftig och informativ
   Annika, 6 april 2022

   Jag köpte den här boken i hopp om att hitta metoder att lindra min Crohns, och efter att ha följt det mesta i boken under några månader känner jag faktiskt att det hjälper. Min skeptiska läkare konstaterade också att kosten haft effekt.
   Men det är inte enkelt. Man kan lätt få uppfattningen om att man ska nå resultat inom 4-12 veckor, och visst märkte jag förbättring efter ca två månader, men det tar tid och vägen är inte rak. Men då finns boken som en saklig vägledning med tips på hur ma... Läs hela recensionen

  3. Bra stöd i min hälsoresa
   Sofie T, 1 februari 2022

   Boken är informativ och ger en helhet till varför AIP, vad som ligger bakom dålig tarmhälsa och hur läkningen sker. Vidare så ger den bra grund till hur man ska genomföra läkningsprocessen och återintroduktionen. Boken är verkligen ett stöd i min läkningsprocess för att få bort mina kvarvarande symtom av hypotyreos. Rekommenderas!

  4. Hopp för den med autoimmuna symtom
   Lena Lu, 9 november 2021

   Det här är den bästa boken om låggradig inflammation och autoimmuna reaktioner, som jag läst!
   Jag är sjuksköterska och arbetar på heltid med kost och kosttillskotts-stöd vid låggradig inflammation.
   Rekommenderas verkligen till intresserade patienter och deras behandlare.
   Varma rekommendationer Lena Lundmark Rättvik

  5. Superbra och saklig info
   Isabel Sandberg, 23 augusti 2021

   Hjälpte mig igång att starta upp på AIP och även förstå hela sambandet med flera av mina autoimmuna sjukdomar och hur allt härstammar i magen 🌸

  6. Tveksamt om den ger så mycket svar
   Stina_49, 16 augusti 2021

   Superambitiös bok och därför önskar jag att de tagit hjälp av en bra redigerare alt förläggare som kunde hjälpt till med att vässa och utveckla både språket och den visuella gestaltningen. Finns så mycket kunskap författarna vill dela med sig av, men den är svår att ta till sig. Det blir därtill ingen njutning av att bilderna är amatörmässiga (de har skippat momentet att förbereda dem för tryck vilket betyder att vissa är mörka andra ljusa osv). Illustrationerna är fina. Layouten och typograf... Läs hela recensionen

  7. Jättebra verktyg
   Katten, 6 augusti 2021

   Kan verkligen rekommenderas som kostdagbok. Särskilt vid AIP men även andra kostupplägg i syfte att förbättra hälsan. Komplett. Tre månaders dagar.

  8. Fantastisk!
   Margareta Gyllström, 17 februari 2021

   En otroligt bra bok som är väldigt informativ . Lättlästa matlistor med bör och bör inte äta.
   Jag har morbus Crohn men det finns inte någon som kan tipsa om diet men denna boken verkar kunna ge mig möjligheter att medverka själv till att hålla min sjukdom under kontroll 👍🏽- Har redan ( boken har varit i min ägo cirka 1 vecka) rekommenderat boken vidare till väldigt intresserade 📕📕📕 väninnor👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽

  9. En bok alla borde ha!!!!
   Thomas Aldgård, 2 november 2020

   Informativ, intressant och med handfasta råd att få (eller) behålla hälsan. Tänk om alla använde denna bok. Sjukhusen skulle då vara ganska tomma.

  10. Imponerande!
   Kristina Bergman, 21 oktober 2020

   En mycket omfattande och välskriven hälsobok.
   Nu kan jag kasta massor av gamla artiklar, anteckningar mm som jag samlat på mig i allt sökande under många år. Här finns det jag behöver just nu. Min nya uppslagsbok.

  11. Mycket bra och intressant bok!
   bokvän, 5 oktober 2020

   Välskriven och fint i fördjupning av frågor som tas upp om autoimmuna sjukdomar, Boken ger inspiration och kunskaper på föredömligt vis och den inger hopp!

  12. Vill du bli fri från värk?
   J:ett, 15 september 2020

   I boken får du alla verktyg du behöver för att lyckas. Jag är nöjd med innehållet som beskriver och förklarar vilken mat som läker och varför. Rekommenderas varmt. Dock krävs det mer än att köpa hem boken. Recept hittar du på nätet i massor. Jävlar annamma måste du besitta själv.

  13. Motiverande o upplysande!
   Tricia Stina Eriksson, 6 februari 2020

   Man får en mera ingående kunskap om varför vissa livsmedel behöver pausad o gör d svåra med kosthållningen lite mer motiverande o enklare...
   Tack! Bästa jag läst i ämnet!

  14. Bra information
   Anhörig, 15 januari 2020

   Boken ger bra och ingående information om ett svårt ämne, tydligt och överskådligt presenterat., intressant och inspirerande. Boken gav mig svar på många frågor om immunförsvar och tarmhälsa. Rekommenderar den varmt.

  15. Frisk av mat
   Marlene S, 17 december 2019

   En toppenbok för den som vill äta sig friskare; för det går bara en vill och kan hålla motivationen uppe vilket kan vara svårt i ett fika-land som Sverige.

  16. En bok att "unna sig"!
   Pia Frid, 20 oktober 2019

   Jag tycker mycket om denna handbok, tipsar ofta om den.
   En investering för hälsan,
   "unna sig" att må bra istället för att välja mat som gör oss sjukare .
   För att motivera sig krävs ofta den kunskap som boken ger. En fin uppslagsbok. En vän för livet för oss med autoimmuna sjukdomar ❤️ och de som vill slippa få det.

  17. Fantastisk bok - om tarm, inflammation och hjärna!
   Bokmys (Norrland), 8 oktober 2019

   Späckad med fakta om tarmarna, om varför autoimmuna reaktioner börjar hos en människa, om hur man kan vända inflammationerna och läka, om hur man - trots att man har alla odds emot sig - kan vända den onda spiralen och bli friskare. Komplettera med "Autoimmun kokbok", där hjälpen finns för att vända den negativa spiralen. Också hjärnforskaren David Perlmutters bok "Hotet mot din hjärna", som svarar på alla frågor om varför hjärnan far så illa av gluten och snabba kolhydrater - och varför även... Läs hela recensionen

  18. En ögonöppnare
   Helena Bengtsson , 21 juli 2019

   Den här boken är så bra! Den beskriver mina symptom som jag ibland trott att jag bara inbillat mig. Författarna förklarar påverkan och konsekvenser utav den mat vi stoppar i oss vid autoimmun sjukdom, vilket gör att jag nu vågar lita på mig själv och mina upplevelser av kostens påverkan. Boken har blivit en kär vän. Helt frälst. Tack till er som skrivit den!

  19. Bästa inom ämnet på länge!
   Samantha Lerviken, 20 maj 2019

   Denna bok bör läsas av alla som jobbar med kost.

   Den är så mycket mer än "bara" en handbok .Den täcker så mycket mer än autoimmunitet.

   Den läses från pärm till pärm eller del för del. Men för mig kommer den även vara som ett stöd i mitt kliniska arbete.

   Den är på fikonspråk men samtidigt klart tydlig så den är för alla.

   Och jag anser att den borde vara en del av läkarutbildningen!

  20. En verkligt bra handbok
   Ancki, 13 maj 2019

   Boken är välskriven, saklig och mycket intressant. Gör verkligen skäl för namnet handbok. Läste den från pärm till pärm med mycket stor behållning. Bra teoretiskt och många användbara praktiska råd. Helt enkelt en fantastiskt bra bok om autoimmuna sjukdomar och vägen till hälsa.

  Visa alla 20 recensioner

  Fler böcker av författarna