Kokbok för sköldkörteln (inbunden) Kokbok för sköldkörteln
På topplistor
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2019-11-18
Upplaga
1
Förlag
Paleoteket
Medarbetare
Norman, Anna-Maria (red.) / Schollin-Borg, Kristina (form) / Vestin, Denise (foto)
Dimensioner
217 x 216 x 17 mm
Vikt
692 g
SAB
Qcabb,Veo
ISBN
9789163998089
Kokbok för sköldkörteln (inbunden)

Kokbok för sköldkörteln

(48 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-11-18
219 255 Du sparar 36 kr!
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Närmare en halv miljon svenskar lider av någon form av sköldkörtelsjukdom. Rubbning i sköldkörteln är den största gruppen bland de totalt cirka hundra autoimmuna sjukdomarna och medför stort lidande för många. Majoriteten av de som drabbas är kvinnor. Vanliga symtom är viktproblem, hjärndimma, värk i kroppen, torr hud, frusenhet, orkeslöshet och nedstämdhet.

Ny forskning visar att det går att på egen hand, och med en enkel metod, häva och i vissa fall bli helt symtomfri från sköldkörtelsjukdom. Kostupplägget i den här boken, som bygger på samma principer som användes vid de kliniska studierna, ger dig nycklarna till denna metod. Det går utmärkt att följa upplägget hemma i sitt eget kök.

Kosten, som rekommenderas under minst 4-12 veckor, är fri från gluten, mejeriprodukter, socker och tillsatser. Enligt författarnas specifika upplägg är den dessutom fri från vanliga allergener som ägg, nötter och frön samt från livsmedel som kan irritera immunförsvaret i övrigt.

Kokbok för sköldkörteln är en komplett guide för dig som vill läka från sköldkörtelsjukdom. Den innehåller en klargörande och fördjupande faktadel om sköldkörtelsjukdom följt av enkla recept på vardagsmat, frukost, mellanmål, bröd och dryck. Dessutom finns en veckomeny så att man lätt kan komma igång och följa upplägget. Berättelser från personer som blivit hjälpta av denna kost inspirerar och motiverar läsaren. Förordet är skrivet av Nadja Öström, fd. ordförande för Sköldkörtelförbundet.

Genom sina roller som kostrådgivare och hälsocoacher har författarna hjälpt tusentals personer att läka från symtom vid autoimmun sjukdom, inflammationer, allergier och magbesvär. Författarna har även själva blivit hjälpta av den metod som beskrivs i boken.

Om författarna:

Cecilia Nisbet Nilsson är medicin- och vetenskapsjournalist, kostrådgivare, föreläsare, medförfattare till Autoimmun kokbok (2016) och författare till Den Läkande maten (2018) och Det autoimmuna köket (2019). Mer info på www.swedishpaleo.se

Karl Hultén är föreläsare, medförfattare till Autoimmun kokbok (2016), Hjärnhälsa (2007) samt Autoimmun Handbok (2019) och har en magisterexamen i biomedicin (medicinsk biologi). Mer info på www.paleoteket.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kokbok för sköldkörteln
 2. +
 3. Autoimmun kokbok: läkande paleokost

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autoimmun kokbok: läkande paleokost av Karl Hultén, Cecilia Nisbet Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Kokbok för sköldkörteln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utförlig hjälp när jag började med AIP kosten
  Sofie T, 13 december 2021

  Jag skaffade boken ett tag innan jag gjorde min kostomläggning. Bra och kortfattad introduktion. Lätta recept och en 2 veckors meny gjorde planeringen enkel och kostomläggningen genomförbar. Många nya och ovanliga livsmedel i recepten men som kunde beställas hem innan. Rekommenderar receptboken till dig som planerar att lägga om till AIP kost.

 2. Ingredienser!
  Ebba, 2 juni 2021

  Boken känns bra men en del av ingredienserna är svåra att få tag beroende på var man bor.
  Förslag till andra ingredienser att ersätta med vore bra.

 3. Fantastisk bok!
  Britt-Louise , 9 maj 2021

  Tydlig beskrivning. Viktig fakta om helheten kring sköldkörteln. Fantastiska recept!!
  Denna bok har hjälpt mig påväg att må bättre och jag känner redan resultat!

 4. Fin bok
  Eva utterström, 18 februari 2021

  Har bara bläddrar i den än. Inte hunnit använda alla recept. Ska försöka planera för en veckomeny. Prova några recept. Boken är väldigt trevlig att bläddra i. Recepten verkar inte så svåra att få till. Ska bli spännande

 5. Vad får jag och kan jag äta?
  Anki Alfredsson, 4 december 2020

  En bra bok med bra instruktioner om vad jag får äta och inte äta. Lite svårt att förstå ibland, men det beror nog på att det här är så individuellt vad man tål och kan äta. Mycket bra och goda recept! Kan verkligen rekommendera om den här boken!

 6. Stor hjälp för besver med sköldkörteln
  Helena Genowefa Robotycka, 13 januari 2020

  Uppskattar fakta delen. Mycket bra recept som underlättar att göra dieten.
  Jag är mycket nöjd med boken. Varmt rekommenderar för andra.

 7. Bra recept och begripligt resonemang
  Victoria Bergner, 16 december 2019

  En bra bok som ger handfasta tips! Äntligen bra råd till oss föräldrar med barn som drabbats av sjukdom i sköldkörteln. Recepten verkar också riktigt goda.

Visa alla 7 recensioner