Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
388
Utgivningsdatum
2006-03-01
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
180 x 112 x 27 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789164201928

Tjuvarnas marknad

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2006-03-01
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En inbrottsvåg drar över Stockholm. Inbrotten karaktäriseras av att det endast är extremt värdefulla föremål som stjäls. Det visar sig dock bara ligga vanliga tjuvar bakom brotten och enda skälet till att polisen tillsätter en utredning är stöldgodsets enorma värde. Om rikedom, makt, brott och straff i dagens samhälle.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tjuvarnas marknad
 2. +
 3. Tempelriddaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tempelriddaren av Jan Guillou (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tjuvarnas marknad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite väl enkla lösningar när det väl kom till att de...
  Bokläsarn (Luleå), 4 november 2013

  Lite väl enkla lösningar när det väl kom till att de skulle lösa fallen. Hade förväntat mig något mer. Läsvärd? Ja.

 2. Om överklassens girighet och brist på respekt
  Michelle, Hbg, 29 november 2009

  Gräddan och adeln i Stockholm besitter en förmögenhet som resulterat i att de totalt saknar verklighetsförankring. Deras brist på respekt för myndigheter, girighet efter mer pengar samt sociala koder är ett vinnande koncept i denna deckare av Jan Guillou. En kvinnlig polis på Ekobrottsmyndigheten får lösa fallen med inbrottsvågen i de förnämsta delarna av Stockholm.
  Det är lite kul att Erik Ponti samt Pierre Tanguy från Guillou's tidigare mästerverk "Ondskan" är med nu 20 år äldre. Denna ... Läs hela recensionen

 3. Bra
  Mycket bra, 19 augusti 2008

  Den är spännande i slutet.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou

Övrig information

Huvudstaden drabbas av en rad ovanliga men mästerliga inbrott. De synnerligen initierade tjuvarna stjäl endast extremt värdefulla föremål. Det dröjer dock innan man inser att detta är en brottsserie med samma gärningsmän. Men till slut tillsätts en polisutredning bestående av erfarna och kunniga poliser som till sin förvåning plötsligt finner sig ingå i jakten på något så ointressant som vanliga tjuvar. Och någon utredning hade inte ens kommit till stånd om det inte vore för de enorma värden den nya överklassen förgyllt sina bostäder med.

Medan polisen mödosamt arbetar med att förhöra och kartlägga, säkra tekniska bevis och samla dokumentation pågår i en annan del av staden en helt annan tillvaro med en helt annan vardag.

Företagsledaren Henric Gundell lever ett bekymmerslöst liv bakom stängda dörrar i en diskret direktionskorridor. Han är visserligen välutbildad och vid det här laget en erfaren ledare med många beundrade och framgångsrika år bakom sig, men hans tillvaro har mer och mer kommit att handla om troféer. Både i ordets rätta bemärkelse av honom själv nedlagda djur och i form av diverse mer ljusskygga byten, några hundratals miljoner i bonus hit och några hundratals miljoner i pension dit & Till sin förvåning hamnar emellertid också han till slut uthängd på Tjuvarnas marknad.