Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
361
Utgivningsdatum
2020-09-25
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
217 x 143 x 29 mm
Vikt
626 g
SAB
Hc
ISBN
9789164203823

Vinterfjäril

(12 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-25
195
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Shirin har tagit sitt beslut och nu finns ingen återvändo. Hon och hennes dotter kommer lämna den trasige man som förstörd av krig och droger misshandlar och plågar sin lilla familj.

Flykten sker med hjälp av Shirins älskade mormor, en sofistikerad kvinna som dyrkats av sin man, rest över världen, köpt sina kläder i Paris och som anser att dotterdottern till varje pris förtjänar sin frihet.

Men flykten blir allt annat än enkel. När Shirin är tillbaka på ruta ett i den krigsdrabbade huvudstaden och desperationen är bottenlös, öppnas plötsligt andra dörrar och nya färgstarka bekantskaper sträcker ut en hand. Det finns en väg ut. Men den kommer att gå rakt igenom helvetet.

Precis som Zinat Pirzadehs debutroman Fjäril i koppel är Vinterfjäril en både varm och smärtsam berättelse. En rik saga till brädden fylld av spännande personligheter, gripande öden och berättelser om släkt, vänner och ett Iran som sällan har skildrats med denna detaljrikedom i väst.

Zinat Pirazadeh är skådespelare, ståuppkomiker och författare. Båda hennes romaner är inspirerade av hennes eget liv och uppväxt i Iran, i en tid i förändring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vinterfjäril
 2. +
 3. Fjäril i koppel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh (pocket).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Vinterfjäril. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Marie Persson, 1 februari 2022

  Mycket bra skrivit, intressant och spännande. Samtidigt som det är en roman ger den viktig och intressant information om ett samhälle som för mig är främmande.

 2. Berörande och lärorik!
  Jennifer, 13 april 2021

  Vinterfjäril är andra delen i serien om Shirin, som är baserad på Zinats egna erfarenheter och uppväxt i Iran. Shirin har tagit beslutet att försöka fly från sin man som ständigt misshandlar henne. Men i världen hon lever i går det inte för en kvinna att enbart begära skilsmässa, utan hon måste fly.

  Jag hade helt missat att det fanns en första del i berättelsen om Shirin, men även om jag inte har läst den så tycker jag ändå att man snabbt kommer in i berättelsen och förstår handlinge... Läs hela recensionen

 3. Recessension
  Helena Dahlgren, 17 februari 2021

  Har precis börjat läsa Vinterfjäril och det är en underbar handling så här långt.Jag ser personerna framför mig och lever mig verkligen in i handlingen.Jag Rekommenderar att läsa denna boken

 4. Årets mest gripande bok
  Susanne , 22 januari 2021

  Efter Fjäril i koppel har jag nu läst Vinterfjäril en helt fantastisk, underbar bok.
  Så gripande, både miljö och personer, man blir rörd och berörd av boken. Ett mästerverk .som borde läsas av alla!

 5. Autentisk, initierad, fantastisk!
  Göran Lambertz, 11 januari 2021

  Den som har läst den omskakande Fjäril i koppel måste läsa denna fortsättning. Mer levande och autentiskt blir det inte. Shirin giftes bort som flicka med en mycket äldre man som nu gör livet till ett helvete för henne. Och vardagen i diktaturens Iran kväver. Man önskar så hett att Shirin och hennes lilla dotter ska få komma undan detta. Hon flyr och tvingas tillbaka, misshandlas, förnedras och flyr igen. Intensivt spännande. Och uppfordrande!

 6. Underbar bok!!
  Sofia Feltenberg, 13 november 2020

  Vinterfjäril är uppföljaren till Fjäril i koppel, en bok som jag bara älskade och jag blev definitivt inte besviken på Vinterfjäril!! Inte heller denna kunde jag lägga ifrån mej när jag väl börjat läsa. Fortsatt får vi följa Shirins liv i ett Iran i förändring och krig. Orättvisorna mot kvinnor som behandlas förfärligt och krigens hemskheter blandas med författarens humor, uppenbara kärlek till sitt hemland, fantastiska person och miljöbeskrivningar. Jag kunde nästan känna stämningen och doft... Läs hela recensionen

 7. Wow!
  Kajsa , 26 oktober 2020

  Fantastiskt fin bok! Zinat skriver så vackert och målande! Sträckläste boken, så oerhört spännande och gripande! Längtar till den tredje boken kommer!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Zinat Pirzadeh