Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2013-04-12
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
180 x 110 x 18 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc
ISBN
9789164204110
Ondskan (pocket)

Ondskan

(28 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-04-12
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I Jan Guillous Ondskan beskrivs våldet i den svenska vardagen. Vi får följa huvudpersonen Eriks fostran i ondska från hemmet med den sadistiske fadern till skolgården med dess gängbildningar. Erik blir relegerad på grund av sitt brutala uppträdande och hamnar på internatskola. Det är en värld fylld av pennalism, och Erik drivs in i sökandet efter motståndets villkor. Men hans försök att hävda sig mot de äldre kamraternas förtryck leder in i en spiral av våld och motvåld som han i längden inte kan bemästra. Det leder till öppet krig. Till slut är Erik beredd att ta den avgörande hämnden… Den franska utgåvan av Ondskan tilldelades 1990 franska radions pris för bästa översatta roman. Boken har också filmatiserats, med Andreas Wilson i huvudrollen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ondskan
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Ondskan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra
  M.E, 13 april 2022

  Jag tycker att boken är superbra och den skildrar verkligheten på ett väldigt bra sätt och våldet som sker bland unga. Sedan så tyckte jag även att boken var väldigt spännande då det hände saker hela tiden. Verkligen läsvärd!

 2. Ondskan
  Yves Devolder, 28 januari 2022

  En bok för alla som undrar vad våldet betyder i ett vardagsliv av en yngling. Det börjar hemma och fortsätter sig i skolan. Vad är intressant är att läsa hur den ynglingens uppfattning av världen påverkas av sin erfarenhet av våldet. En bok vars temat är evigt.

 3. Ondskan
  Sophie Svensk, 28 december 2020

  Rekommenderar starkt denna bok! Knappt några svåra begrepp och läsaren får hela tiden ta del av karaktärernas tankar mm. Vilket är väldigt bra.

 4. ett gammalt och nutida socialt problem "ondskan"
  Susan Jerry, 2 juni 2020

  Boken ondskan som är skrev av Jan Guillou och handlar om en tonåringens kille som heter Erik, Erik upplevde jätte svårt uppväxt för att han var misshandlade av sin far. Han får stryk av hans far varje dag efter maten utan ens logiska anledningar.Ingen vet om hans misshandel och hans mamma låtsas att bryr sig inte om situationen.
  Erik från ett Stockholms, Överklasshem men hans familj inte så rika på väg att förlora pengar tror jag för att hans mamma var tvungen att sälja en dyr tavla så a... Läs hela recensionen

 5. Lärare som blundar för mobbing är en skam
  CG Nordström, 3 augusti 2017

  Även i "vanliga" skolor finns det de som får livet förstört genom mobbing och skolpersonal som väljer att titta bort. Först när offren tröttnar och slår tillbaka reagerar rektorerna genom att polisanmäla mobbingoffren...

 6. Sorlig, tråkig bok
  Nour Abdulwahed, 13 april 2017

  Den handlar om våld och det behövs inte att ställa upp, tycker jag.
  Jag gillar inte lika som den rummen.

 7. Välskriven, djup och vacker.
  Sebastian Sparrman, 13 oktober 2016

  Mörk, ljus, färggrann och dyster. Alla känslor slår en slang i denna bok och höjer upp dina förväntningar om vad en bra bok ska innehålla. Du vet aldrig vad för berättelse ska berättas för varje blad du bläddrar. Det är inte bara en bra berättelse utan den har en ton i sig som man kan känna igen i sig själv. Anarki, kärlek, trotsighet, självständighet och skillnaden mellan rätt och fel är toner som dyker upp i boken. Man vet inte riktigt om man kan beskriva boken dyster, fin eller sorgsen. De... Läs hela recensionen

 8. Ondskan
  Elvira Nystrand Hyltebruk, 29 januari 2016

  Handlingen känns fortfarande aktuell, en berättelse som håller över tid. Jag rekommenderar även boken till tonåringar med läsvana. CD är också bra uppläst.
  Elisabet Nystrand Hyltebruk

 9. Riktigt bra bok.
  Kriztina Pink, 12 januari 2016

  Väldigt bra bok. Bra handling och hyfsat lättläst (om man frågar mig).
  Man måste bara gilla huvudpersonen, som kämpar mot både sina innre demoner och alla de runtomkring sig. Boken har många starka känslor men även en del komiska inslag. Det händer ibland att man kommit på sig själv när man skrattar rakt ut eller nästan gråter.

  Det enda är att det inte finns några bestämda kapitel vilket gör att det känns som om boken hoppar lite. Men det är bara lite jobbigt i början och man vänjer sig bid det ganska snabbt.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou