Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Grammatikböckerna (del 1)
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2014-03-10
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Lasota, Jerry (form)
Illustratör/Fotograf
Sara Lövestam
Dimensioner
185 x 143 x 15 mm
Vikt
292 g
SAB
F.01
ISBN
9789164204233

Grejen med verb : grammatik som du aldrig har sett den förut

(134 röster)  |  Läs 24 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-03-10
138
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Om verb vore medborgare, vilka skulle styra landet? Varför är particip som lustiga krabbor och vad är likheten mellan preteritumsystemet och Stålmannen? Detta är boken för dig som älskar grammatik eller vill lära dig att älska det. Använd den istället för en skolbok för att lära dig om konjugationer och tempus, ta fram den på en dejt när samtalsämnena sinar eller ha den som bildande toalettlektyr. En sak är säker. Det här är grammatik som du aldrig har sett den förut.
Sara Lövestam är författare, radioröst, krönikör och lärare i svenska för invandrare.
En högst kunnig och seriös grammatik, men kan också läsas som ren underhållning. Sara Lövestam är en av våra bästa samtida författare Jakob Carlander, Östgöta Correspondenten
Den som älskar svensk grammatik har en riktig högtidsstund att se fram emot i sällskap med denna bok. Ingegerd Backlund, Nerikes Allehanda
En härlig bok för alla som vill veta mer om konjugationer, modus och partikelverb. ... Lövestams goda humör och iver att lära ut smittar av sig Örjan Westberg, Borlänge Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grejen med verb : grammatik som du aldrig har sett den förut
 2. +
 3. Grejen med ordföljd : Allt du någonsin velat veta om satsdelar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grejen med ordföljd : Allt du någonsin velat ve... av Sara Lövestam (inbunden).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Det finns 24 recensioner av Grejen med verb : grammatik som du aldrig har sett den förut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vart tog konjunktiven vägen?
  Sören Westin, 4 januari 2021

  Boken om den viktigaste och mest intressanta ordklassen, nämligen verben, är instruktiv och
  roande. Tyvärr så dras helhetsintrycket ned tycker jag eftersom verbens verkligt fascinerande
  former, preteritum konjunktiv, av någon outgrundlig anledning behandlas väldigt styvmoderligt.

 2. Nyttig bok
  Sture E., 28 juni 2017

  Den är bra för man glömmer vissa kommandon och syntax etc. Bra upplägg och framförallt, den känns svensk och inte nån halvbra översättning.

 3. Modern svensk grammatik
  rolf bergling, 15 juni 2017

  Trevlig,skojfrisk, bok med häftiga illustra troner.
  Kräver förkunskaper som troligen inte finns hos
  gemene hen. Grejen med substantiv var något
  nyttigare och roligare att läsa och begrunda.
  Trevlig sommar !

 4. Den här kan väl anses som en klassiker, eller?
  Oliver Möntnich, 20 april 2017

  Även om jag upptäckte den först nu, så förstod jag ju snabbt att den här boken borde tillhöra grundutstyrseln för alla språkintresserade, oavsett om man är helyllesvensk eller (som jag) har någon form av invandrarbakgrund. Hade jag inte varit språknörd redan innan, så hade den här nog fått mig att bli det ;)

 5. Passion är kul.
  -, 26 juli 2016

  Spännande med människor som brinner för sin sak! Boken förklarar allt det där jag borde fattat i skolan men aldrig riktigt fick till. Skönt att ha den här boken i hyllan och kunna återvända till.

 6. härlig bok
  Iréne Ströman Rosén, 18 april 2016

  Den roligaste bok jag läst på flera år. Har köpt till barnen också. Rekommendersr den till aöla som vill öära sig grammatik.

 7. En mycket rolig språklära
  Rosetta, 10 april 2016

  av en ung författare, som även jobbar som SFI-lärare. Jag avundas hennes elever. Som gammal språkmänniska tillhörande en tidigare generation, får jag lära mig en del nyheter. Fnissar mest åt berättelsen om lilla Imperfektum som fick byta namn till Preteritum. Det får jag allt fästa i min hjänbark!

 8. Verbtrams
  Ariadne, 1 april 2016

  En tramsig bok med infantila exempel (för att roa Sfi-elever?) Hade författaren skalat bort det värsta tramset hade den passerat som hyfsad grammatikbok, vad jag förstår är innehållet i huvudsak korrekt. Bokens titel borde kanske ha gjort att man avstod från den. Men kan den få någon att bättre förstå en del av vår grammatik så har den sitt berättigande, även om den inte passar alla.

 9. Grammatik skoj!
  kicki42, 30 mars 2016

  En bok som måste läsas av alla som skyr ordet grammatik. Ni kommer få en helt ny syn på verb. Jag som språklärare "gottade mig" i boken. Härlig och underhållande läsning.
  Fler sådana böcker om grammatik önskas! Läs den!

 10. Kul om språk
  Leif Öhman, 29 mars 2016

  Att kunna skriva en rolig bok om något så knäppt som verb är inte alla förunnat. Trodde aldrig att det skulle vara så roligt att läsa en så udda bok. Men det var det! Korta texter, roliga illustrationer gör att det är lätt att hänga med. Inte nog med det! Man lär sig något också under tiden man har roligt vilket ju inte är så dumt. Boken är alltså klart läsvärd!
  Sara Lövestam är hjärtligt välkommen med en ny bok om andra ordklasser.

 11. Bästa svenskalektionen!

  En härlig bok! Jag skrattade så jag grät, och lärde mig massor på köpet! Lyckliga skolungar som har den svenskläraren. Själv slutade jag skolan för 58 år sedan men lär mig ändå gärna mer. Tag, läs och njut!!

 12. Njutbar
  Suddan, 8 mars 2016

  Rekommenderade boken till en vän med orden "porr för språkintresserade". Tyckte att jag visste mycket om verb, men det fanns mer att lära.

 13. Fantastisk för grammatiknördar!
  Nilla Ekström, 17 juni 2015

  Väldigt rolig och annorlunda "grammatik"!
  Men för att uppskatta den bör man ha lite grammatisk kunskap så att man kan hänga med i de fräscha och nytänkande sättet att se på verb och terminologin.
  Lärde mig genom denna bok varför vårt gamla imperfekt numera heter preteritum. Tack!
  Kan varmt rekommenderas till de som verkligen vill frossa i och njuta av verb.
  Som jag och min dotter...

 14. Grejen med verb
  Evert Zetterberg, 14 februari 2015

  -
  Boken visar ett nytt grepp på grammatikämnet

  Trevlig framställning och ett varierande bildval

  Boken ger nyttig repetition även för välutbildade

  Bra att materialet redigerats så att det inte blir för packat på sidorna

 15. Fullkomligt lysande!
  Håkan Mossberg, 20 oktober 2014

  Både vad beträffar pedagogik, retorik och faktainnehåll är boken fullständigt och fullkomligt lysande. Författaren visar upp en sällan exemplifierad kombination av intelligens och humor som gör boken såväl lättläst som utbildande, samtidigt som den hela tiden väcker lust till fortsatt läsning.
  Inte minst för att de grammatiska exemplen är så underhållande i sig själva har jag vid många tillfällen bläddrat bakåt i boken för att läsa om avsnitt, och jag vet redan nu att den kommer att åka u... Läs hela recensionen

 16. Roligt om grammatik!
  Margareta Lundgren, 16 juli 2014

  Jag har haft riktigt roligt ihop med den här lilla boken! Och fått uppenbarat för mig de nya begreppen inom grammatiken. Särskilt förtjust i att äntligen veta att det finns inkoativa verb, och att dessutom få reda på vad det är.

 17. Kul och finurlig!
  Martin Sjöberg, 17 juni 2014

  Att något så tråkigt och grått kan formuleras och presenteras så glatt och flott. Riktigt kul läsning för alla språknördar. Men även för de som är nyfikna på vad som göms i det svenska språket.

 18. Överraskande kul
  Gerhard Nuss, 6 juni 2014

  Boken förmedlar sakkunskap som jag är intresserad av. Men i första hand är boken underhållande, ja rolig. Måste kolla hennes andra böcker också.

 19. För tramsig
  Åke Lundqvist, 1 maj 2014

  Jag är intresserad av grammatik och hennes frågeställning är intressant. Hennes tankar i ämnet är också relevanta, men hon uttrycker dem tramsigt och barnsligt; jag är inget barn

 20. Njutning
  Bladet, 17 april 2014

  En liknande bok i grammatik har aldrig funnits, och kommer bara att finnas om Sara Lövestam skriver en till. Vilket jag hoppas att hon gör. Mer lustfylld grammatik till folket! Att fnissa/skratta högt på varje sida är underbart, att dessutom göra det när man lär sig saker om det underfundiska och ibland märkliga system som gömmer sig i språket, det är njutning.

 21. verb
  Hans Fastén, 7 april 2014

  Började i läroverket 1942 och hade en inspirerande lärare i "modersmålet" som hette "Sats"-Anna
  Hörberg och har sedan dess tyckt att språkuppbyggnads utveckling varit bland det roligaste att följa.
  Bara punkteringen av begreppet imperfektum var ju en uppvakning för en gammal man!
  Saras bok var en riktigt trevlig omruskning av hur man kan se på språkundervisning.
  Bra Sara, fortsätt!
  Hälsningar
  Hans Fastén

 22. Helt galet roligt
  Ulf Widding (Enköping), 7 april 2014

  En vansinnigt rolig bok om verb. Kan det verkligen vara möjligt?? Jo, faktiskt. Köp den, läs den. älska den. Ångerveckan är onödig här.

 23. En rolig grammatikbok!
  Trollet (Farsta), 2 april 2014

  Vem kunde ana att det en dag skulle skrivas en rolig grammatikbok? Jag fnissade på varje sida. Både åt bilder och text. Alla borde ha ett ex hemma och vi ser fram emot att Lövestam skriver en till inom kort.

 24. Betyg: 3 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 19 mars 2014

  Sara Lövestam är en av mina absoluta favoritförfattare, och hon har givit ut fyra romaner hittills. Här är en länk till hennes senaste bok, "Hjärta av jazz", och i det inlägget finns det även länkar till hennes tre tidigare böcker. Alla fyra romanerna har fått högsta betyg av mig, och jag längtar efter fler skönlitterära böcker av Sara.

  Den här boken, "Grejen med verb", är ju en helt annan typ av bok. En faktabok som handlar om grammatik. Kanske egentligen inte en bok för mig, men j... Läs hela recensionen

Visa alla 24 recensioner

Fler böcker av Sara Lövestam