Format
Inbunden
Språk
Odefinierat språk
Serie
Hanne Wilhelmsen (del 9)
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2016-06-29
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Margareta Järnebrand
Originaltitel
Offline
Medarbetare
Moe Leiner, Terese (form) / Boström, Mattias (form)
Dimensioner
215 x 145 x 35 mm
Vikt
710 g
SAB
Hce
ISBN
9789164204813
Offline (inbunden)

Offline

(26 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Odefinierat språk, 2016-06-29
199
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.

Läs vår miniintervju med Anne Holt nedan!

Vad har varit utmaningen med skriva en kriminalroman med så starka inslag av främlingsfientlighet och extremism, som är så aktuellt i vårt samhälle idag?
För det första är det ett stort tema, så det var nödvändigt med ovanligt mycket research den här gången. Det är dessutom ett obehagligt tema som har varit krävande att få in i en populärkulturell ram. Samtidigt är det långt mer spännande att skriva om något som engagerar mig, och det gör sannerligen detta tema.

Varför ville du skriva just den här berättelsen?
För att den är viktig.

Vad har hänt i Hannes liv sen den senaste boken, 1222 över havet?
Hon är fortfarande den folkskygga, tvära enstöringen hon länge har varit. Men efter så många år av självvald isolering har hon funnit ett annat lugn än tidigare. Hon har det bra med sin lilla familj, och när polismästaren i Oslo ber henne ta ansvaret för ett gammalt cold case blir hon faktiskt glad. Hon har saknat polisyrket. När hon dessutom får en ny sidekick, Henrik Holme, har både hon och jag haft det fint.

Vad läser du själv i sommar?
I sommar handlar det om allt från sakprosa till spänningsböcker via en del pliktläsning, och listan är lång. Det enda jag vet att jag INTE ska läsa något om är terrorism och extremism. Böcker och sommaren hör ihop. Jag har precis skrivit färdigt den tionde och sista boken i Hanne Wilhelmsen-serien, den ska heta "I stoft och aska" och det ska bli väldigt skönt med åtta veckor utan att göra något annat än att njuta av sommaren och läsa böcker.

Det är bara att tacka och ta emot. När Anne Holt växlar upp och skriver om dagsaktuella, kontroversiella samhällsfrågor, är det få som kan mäta sig med henne. Kerstin Särneö, Tara
Hanne Wilhelmsen får oväntat besök av sin gamle kollega Billy T som är djupt bekymrad över sin son. Just då skakas de omgivande kvarteren av en explosion. En islamisk samlingslokal har sprängts och tjugotre människor mist livet. Jihadister säger sig stå bakom och skräcken hos Oslos invånare ökar för varje vecka som går, utan att polisen kommer närmare gärningsmännen. De verkar helt enkelt inte existera, vare sig i verkligheten eller på nätet.
Hanne Wilhelmsen ser samband mellan dåtid och nutid och insikterna skrämmer henne. Men de har bara sett början. Något ännu värre är på väg att hända. Offline är en intensiv spänningsroman om främlingsfientlighet och extremism.
Anne Holt är en av Skandinaviens mest kända och säljande kriminalförfattare. Sedan debuten med Blind gudinna har hon sålt över sju miljoner böcker världen över. Hon har mottagit en lång rad priser både i hemlandet och utomlands.
Anne Holt har här åstadkommit en viktig skildring av inte bara de främlingsfientliga rörelser som påverkar samhället utan också orsakerna till dem.Lilian Fredriksson, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Offline. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Isande spänning
  GÖRAN JOHNSON, 4 april 2017

  Jag gillar Anne Holts böcker har nog inte läst alla men nästan. Mycket spännande och ett annorlunda ämne med duvorna Väntar med spänning på nästa bok. Håller alla kvaliteter som jag vill ha i en bok

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 juni 2016

  Det finns många exempel på bra norska kriminalromanförfattare, och Anne Holt är definitivt en av dom.

  Jag har läst flera böcker tidigare av henne, och här är länkar till mina recensioner av några av dom senaste böckerna, Sudden Death, och Flimmer, som hon skrev tillsammans med Even Holt, och så Död i skugga, Frukta inte, och 1222 över havet.

  Offline är en välskriven och spännande kriminalroman, som känns mycket aktuell, och handlar om rasism och extremism. Rekommenderas absolut.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anne Holt