Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2016-06-09
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
120 g
SAB
Hc
ISBN
9789164204905

Det är något som inte stämmer

(274 röster)  |   Läs 33 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-06-09
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Men så börjar Martina Haag berätta om en skilsmässa så att jag tappar andan: få kan beskriva känslor som hon. Sorgen, ångesten, självförtroendet som bara försvinner. Delar av den här boken är bättre än allt annat Martina Haag har skrivit. Dagens Nyheter
Man hör om hur det händer andra. Man tycker synd om dem. Och man vet, innerst inne, att det aldrig kommer att hända en själv. Men man har ingen aning.
Det här är en roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama järvar med eldkastare. Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre.
Martina Haag är författare, skådespelare och föreläsare.
I höst är hon också aktuell med filmatiseringen av Glada hälsningar från Missångerträsk.
Den här gången låter hon ett stråk av smärta och pina löpa genom historien. Det känns äkta och är modigt gjort. Det är också intresseväckande och humorn lyser klarare nu, när den får kontrastera mot en mörkare bakgrund. Icakuriren
Bitvis är detta den mest drabbande skilsmässoskildring jag läst, en total, obönhörlig ärlighet om upplevelsen av att bli bedragen, ratad och dumpad av den man älskar mest. Expressen
Romanen är intensiv och stark, ärlig i sitt tonfall, genomstungen av smärta. Men också av drastisk galghumor. Östgöta Correspondenten
En smärtsamt träffsäker historia om hur det är att bli lämnad av sin kärlek och närmaste människa. Bokhora
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det är något som inte stämmer
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 33 recensioner av Det är något som inte stämmer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sträckläsarbok
  Helena , 14 juni 2021

  En fascinerande bok om en tråkig händelse, som utmynnar i ett spännande äventyr. En bok som inte gick att lägga ifrån sig utan sträckläsning var det som gällde. Har redan rekommenderat boken till flera vänner.

 2. Sorgligt, ärligt och smågalet
  Erika Dahlberg (Göteborg), 30 april 2018

  En träffsäker och sorglig bok som känns 100 procent ärlig - samtidigt som den är berättad med en humoristisk och smågalen ton. Det uppskattade jag. Denna bok väckte många känslor i mig. Jag tyckte mycket om den.

 3. Bra bok
  Bella , 14 november 2017

  Det här är en lättläst och intressant bok. Tyvärr är den kanske lite väl enkel och du läser ut den på en dag. Dock behandlar boken ett tungt ämne och författaren beskriver ett vidrigt svek på ett väldigt bra sätt.

 4. Enkelt språk
  kf, 3 april 2017

  En ganska kort berättelse om en separation, men mycket intressant. Lite osannolik här och var, men helt klart läsvärd. Den bästa av Martina Haags böcker som jag läst.

 5. Intressant läsning.

  Toppen bra bok, väldigt spännande och intressant läsning om Martina Haag och hennes livskris hon befinner sig i. Mycket välskriven.

 6. Läste ut boken på 2 dagar
  Ullis, 23 februari 2017

  En lättläst bok om ett tungt ämne. Känns utlämnande och rak. Gillar verkligen Martinas sätt att skriva på, även om man sedan tidigare är van vid lite mer humor så känner man igen henne.

 7. Halvtråkig
  Christina Malmroth, 17 januari 2017

  Tycker halva boken handlade om äventyr i Norrland! Kändes som två olika böcker. För mycket av det. Tappade intresset då.

 8. Hur orkade hon?
  Marina Nyman, 12 januari 2017

  Har läst Martina Haags böcker tidigare, men den här har en verklig och allvarlig historia som griper tag. Hur hon kämpar och uthärdar sin sorg, hur hon drar sig undan till obeskrivligt jobbig plats för att skriva, ger boken en spänning som kunde sluta hur som helst. Beundrar henne stort som klarade av sin situation, trots allt.

 9. Bra bok
  Annem, 4 januari 2017

  En lättläst bok som känns väldigt ärlig och realistisk och målande. Jag var tvungen att sträckläsa den, kunde inte sluta.

 10. Skriven från hjärtat
  Siri, 3 januari 2017

  Mycket läsvärd bok som känns som att den är skriven från hjärtat. Den går också in i hjärtat på läsaren. I övrigt är den lättläst och det är enkelt att skapa sig en bild av hur platser och situationer i boken ser ut.

 11. Mycket känslor och mycket bra historia
  Anita Marie Svensson, 16 december 2016

  Mycket bra. Beskriver känslor på ett ärligt sätt. Blottläggande för författaren

  Jag tror att det är det bästa jag läst. Martina du äger.

  Anita Svensson

 12. Besviken
  Lotta, 20 november 2016

  Denna bok har nog fått för mycket publicitet. Läste den av ren nyfikenhet. Men jag tyckte inte den var bra. Visserligen ett krossat hjärta och äktenskap och det är ju sorgligt.

 13. Fängslande berättelse.
  Blåklint, 5 november 2016

  Martina Haag fick mig verkligen känna igen mig i mången och mycket. Har aldrig läst mer ärlig berättelse om känslor i en sviken persons själ. Hade velat att boken hade fortsatt lite till om vad som hände sen.

 14. Verklighetsnära
  Inga-Lena Petersson, 6 oktober 2016

  Jag valde denna boken eftersom jag varit med om samma sak som Martina. Jag kände igen mig i allt - framförallt känslorna och att man blev orädd. Planerade att göra saker men tänkte på barnen i sista stund varför jag hejdade mig.

 15. Huvudet på spiken
  E . K (Johanneshov), 26 september 2016

  Skulle säga som Lotta Olsson, Dagens nyheter "Få kan beskriva känslor som hon". Huvudet på spiken så att säga. Riktigt bra!

 16. Bladvändare
  jonna alm, 16 september 2016

  Har inte förut läst något av Martina H.....men denna talade till mig i titlen först.
  Kanske pga att jag genomgår en skilsmässa själva just nu...
  Fina skildringar av känslor, vilket säkert är svårt....
  Kändes naket och ärligt.
  Jag har redan rekomanderat boken till flera av mina vännar som också läser mycket.
  Vänligast Jonna Alm

 17. Läs den
  Mona Yvonne Johansson, 14 september 2016

  Mycket bra skriven bok som känns imagen när man läser .
  Självbiografisk jag skulle tro det.Läs den du ångrar det inte

 18. Bästa boken på länge
  Gunnel Körvall, 13 september 2016

  Mycket bra skrivet. Boken berör verkligen. Bra tempo. En bok man sträckläser. Att man förstår vad boken handlar om egentligen gör den ännu bättre.

 19. En vacker bok
  Gunilla Svensson, 12 september 2016

  Tycker det är fantastiskt att författaren kunnat använda sig av något så tragiskt som uppbrottet till att skapa en sådan vacker bok. Har man blivit lämnad känner man nog igen sig, och boken ger tröst. Har man lämnat någon ger den nog en tankeställare. En vacker bok i allt det hemska. Mänsklig. Lättläst.

 20. Ärlig!
  Susann Kristina H, 12 september 2016

  Detta är en fantastisk, ärlig och utelämnande bok om en skilsmässa. Sorg, smärta och massor av kärlek. Igenkännande och rörande

 21. Bra!
  gurgas bentekas, 9 september 2016

  Trevlig bok som ruskar om och får en att tänka.

  Anders i boken (Erik) framstår som ett as. Men jag hade också skiljt mig från någon som är av personlighetstypen att denne skriver en utlämnande bok om skiljemässan som innefattar sex, familjen och relationer med barnen. (Barnen har ju inget att göra med sina föräldrars skilsmässa, egentligen, om den inte ska göras till en nationell angelägenhet.)

  Men bra karriärsval av Martina Haag.

  I ett avsnitt beskriver Martina hur... Läs hela recensionen

 22. Tragisk
  Em, 18 augusti 2016

  Trist bok, som skildrar en tragisk händelse. Känns mer som en personlig hämnd mot ex maken (vilket han säkert förtjänar) än en välskriven bok.

 23. Öppenhjärtig berättelse
  Kerstin Marenius, 16 augusti 2016

  Boken beskriver Martina Haags känslor på ett öppet sätt. Hon sätter fingret på känslan av att bli övergiven och samtidigt förd bakom ljuset av lögner. Den är skriven utan omsvep eller förskönande av det som sker. Det märks att hon blev helt ställd, utan någon aning om vad som skett bakom hennes rygg.

 24. Fint avslut
  Snyggo, 11 augusti 2016

  Martina skriver helt utelämnat om uppbrottet mellan två makar på ett fint och värdigt sätt. En lättläst bladvändare om en av livets kriser.

 25. Underbara Martina!
  Anita Elf, 10 augusti 2016

  En underbar bok som tog slut alldeles för fort. Martina skriver lättläst och förståeligt och är så mänsklig.
  Läs boken!!!

 26. Sorgsen och rolig, det går faktiskt hand i hand
  Bippsan, 5 augusti 2016

  En bok jag rekommenderar er att läsa! Den ligger och väger mot 5 stjärnor men ett par saker gör att jag väljer 4 stjärnor. Sorgesam läsning emellanåt, mycket insiktsfull skriven (tror vi alla vet att det finns en verklighetsbakgrund till historien) och jag lider emellanåt med huvudpersonen. HIstorien tar en annan vändning när hon hittar en slags lösning på sitt dilemma och då blir det en rolig och ibland spännande läsning. Som sagt, läs den!

 27. Grymt bra, lättläst
  Inger H, 27 juli 2016

  Kamp och järnvilja tog Petra genom skilsmässans stålbad. Romanen lämnar ingen oberörd.
  Värme och humor mitt i eländet - Martina Haag skriver enastående bra! Läs, annars kommer du att missa årets roman!

 28. Oöverträfflig beskrivning !
  Karin, 20 juli 2016

  Den här boken beskriver med precision allt som händer i ord, känslor, hanterande så fantastiskt bra. Tack Martina för att du finns.

 29. Mycket intressant och svår att lägga ifrån sig.
  Ullabella, 13 juli 2016

  Boken var både spännande och dyster med tanke på handlingen. Hoppet tog aldrig slut hos huvudpersonen, vilket visar på människans hopp som finns trots allt.
  Mycket lättläst.

 30. Nja.....
  Eva, 3 juli 2016

  Tyvärr kan jag inte sälla mig till skaran som beundrar denna bok. Kanske får den dig som gått igenom ett svek att känna att du inte är ensam om de känslor som då kan komma. Att jag kom igenom hela boken berodde mer på en nyfikenhet hur det egentligen utspelade sig med triangeldramat Haag-Lundgren - min lilla last som triggats av veckotidningarnas skriverier!

 31. Starkt Martina Haag!
  Bokmalen, 2 juli 2016

  Det gjorde ont i hjärtat, några tårar trillade. Så bra skrivet, och så igenkännande. Sträckläste boken på en flight mellan Grekland och Sverige. När planet landade då väcktes jag ur min läs-bubbla och kände hur tagen jag var av boken och så förbannad på bokens Anders.

 32. En bra bok om ett trist ämne
  bokmalen (Luleå), 23 juni 2016

  Skriver väldigt osentimentalt om att bryta upp, rakt på vilket gör den extra bra. Hon har ett driv i språket som gör att man hela tiden vill läsa vidare

 33. En fantastisk läsupplevelse.
  Margareta Salander, 17 juni 2016

  Det här är en "sträckläsarbok". Man skulle kunna tro att ämnet är tungt och jobbigt.. jaa, man skrattar sig inte igenom sidorna, MEN boken är så spännande och skickligt genomförd att den går inte att lägga ifrån sig. Den är fantastiskt skriven och Martina Haag är en mycket proffsig författare, jag rekommenderar verkligen "Det är något som inte stämmer".

Visa alla 33 recensioner

Fler böcker av Martina Haag