Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2017-11-08
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
215 x 145 x 15 mm
Vikt
370 g
SAB
Hc
ISBN
9789164204912

Livet går så fort. Och så långsamt

(15 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-11-08
205
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor

Äntligen är Martina Haag tillbaka! Det har gått två år sedan Martina Haags succéroman Det är något som inte stämmer släpptes. Nu kommer den nya boken som är en drabbande återblick från uppväxttiden och de händelser som formar en som människa. Initierat och gripande som alltid när det gäller Martina.

Mer än trettio år har gått. Men jag kan än idag ta ett klassfoto från högstadiet och på mindre än en minut gradera alla klasskompisarna, i coolhetsordning. Hur enkelt som helst lista varenda jävels exakta plats i hierarkin. Det gällde att försvara sin position, att hela tiden sträva uppåt, men om man gjorde fel sak, eller hade på sig fel kläder eller pratade med fel person kunde man plötsligt bara falla hjälplöst i rangordning och hamna bland de pinsamma eller mobbade eller bara bli en sån där som ingen pratade med.

Den där tiden. Den där skolgården. Som var hela ens universum. Med alldeles egna regler och lagar. Ett helt kungarike, utan några vuxna överhuvudtaget.

Livet går så fort. Och så långsamt. är en roman om hur man formas som person, om de där händelserna i livet som är avgörande för vem man sedan blir.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livet går så fort. Och så långsamt
 2. +
 3. Från och med nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från och med nu av Martina Haag (inbunden).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Livet går så fort. Och så långsamt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jaha?
  Anni, 15 juli 2018

  Jag tycker boken faller platt på marken utan substans i vare sig språk eller innehåll. Eftersom jag bara är ett par år yngre än bokens huvudperson så fanns viss igenkänning vad gäller mat, mode och musik, men lyckligtvis inte i livsstil och skolmiljö. Min bild är tvärtom att vuxenvärlden var påtagligt närvarande och delaktig i ungdomars vardag, liksom att umgänget mellan tjejer och killar var avspänt och naturligt på 1980-talet, vilket är den tid då händelserna i boken utspelas. Jag kände mig... Läs hela recensionen

 2. En bagatell.
  Agnes, 10 juli 2018

  Hade väntat mig mycket mer av Martina Haag, boken är skriven på ett hackigt sätt och jag saknar beskrivningar och en riktig handling.

 3. Hög igenkänning
  Kaffeläsaren, 27 december 2017

  Mer än trettio år har gått, men jag kan än idag ta ett klassfoton från högstadiet och gradera alla klasskompisarna i coolhetsordning.
  Det är 1980 tal och högstadiet, en tid där man bara vill passa in. Fast jag bara var 2 år 1980, så är det hög igenkänning i boken. Martina beskriver skolmiljön och hierarkierna så bra, så det känns som jag själv klev tillbaka till tiden i högstadiet. Jag har tidigare läst alla böcker som Martina skrivit och gillar hennes sätt att skriva. Även denna är lik, ... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 15 november 2017

  Det här är Martina Haags nionde bok. Hennes tidigare produktion är fyra romaner, plus fyra böcker med krönikor och samlade texter i. Jag har läst dom allihopa, och även tyckt mycket om dom allihopa. Tycker att Martina skriver på ett så härligt sätt. Här en länk till mitt blogginlägg om hennes senaste roman, Det är något som inte stämmer, hennes näst senaste bok, Heja, heja, och till hennes näst senaste roman, Glada hälsningar från Missångerträsk, där det också finns länkar till mina recension... Läs hela recensionen

 5. Martina Haag leder ångestligan!
  Jenny, 11 november 2017

  Martina Haags senaste bok "Livet går så fort. Och så långsamt" gjorde mig ledsen. Efter sista sidan kände jag bara jahapp. Ska det verkligen behöva göra så här ont av att växa upp? En uppväxt full med ångest, sprit, tafsande killar och skilda föräldrar. Och ingen större framtidstro. För ingen annan än Sonja tror. Men vad spelar det för roll?

  Martina Haag är en jäkel på att sätta ord på ångest. Det tragiska är dock att skrattet fastnar i halsen. Det kvävs och jag börjar nästan gråta ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Martina Haag