Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Gramatikböckerna (del 1)
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2017-03-15
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
185 x 145 x 15 mm
Vikt
298 g
SAB
F.01
ISBN
9789164205063

Grejen med substantiv och pronomen

(38 röster)  |   Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-03-15
137
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är en mycket underhållande liten bok. Med hjälp av humor diskuterar Lövestam kasus, allomorfer, skillnaden mellan öppna och slutna ordklasser. Göteborgs-Posten

Vad är likheten mellan ett substantiv och en baguette? Hur säger man egentligen biceps i plural och varför kan inte vuxna människor ha ett sansat samtal om pronomen?
Det är ett par år sedan Grejen med verb slog ned i Sverige och gjorde succé både bland dem som älskar grammatik och dem som inte visste att de gjorde det. I uppföljaren Grejen med substantiv (och pronomen) finns allt en människa kan fundera över när det gäller substantiv (och pronomen). Använd den istället för en skolbok för att lära dig om numerus och bestämdhet, ta fram den på bussen för att liva upp dina medresenärer eller kryp upp i en fåtölj med en pralin och bara okynnesläs om grejen med substantiv! Och pronomen.
Sara Lövestam är författare, radioröst, krönikör och lärare i svenska för invandrare. Hon skriver romaner både för barn, unga och vuxna. Och böcker för språknördar!

För att förklara något så att alla kan förstå, utan förkunskaper, måste man verkligen veta vad man pratar om. Det ger en rolig, lättläst bok, som är bildande i förbifarten. Fokus
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grejen med substantiv och pronomen
 2. +
 3. Grejen med ordföljd : Allt du någonsin velat veta om satsdelar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grejen med ordföljd : Allt du någonsin velat ve... av Sara Lövestam (inbunden).

Köp båda 2 för 265 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Grejen med substantiv och pronomen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 4 oktober 2017

  Sara Lövestam är ju en av mina favoritförfattare, och jag älskar hennes skönlitterära böcker.

  Men hon har ju även skrivit två faktaböcker om grammatik, eller ska man kalla dom humorböcker? Först kom Grejen med verb 2014, och nu i år kom Grejen med substantiv och pronomen. (Här är en länk till mitt blogginlägg om Grejen med verb).

  Grejen med substantiv och pronomen är intressant, lättläst, lärorik, rolig, och snabbläst, precis som den första boken i serien.

 2. Lättsam och rolig bok om vårt kära språk
  K-G Lundberg, 26 maj 2017

  Jag gillar den flyhänta stilen, de ibland dråpliga exemplen och de (oftast) lättbegripliga förklaringarna. Jag gillade svenska språket och grammatiken när jag gick i skolan. Har insett att inte bara språket utan även språkreglerna har förändrats mycket sedan dess. Toleransen har ökat, vilket väl oftast är positivt. Jag kommer dock att hålla fast vid "de" och "dem", och jag använder aldrig "dom" i skrift - inte ens i privata mejl eller sms.

 3. Jättekul!
  Sister (Lund), 26 april 2017

  Svåra grejer med roliga exempel och många skratt, ofta med rynkad panna. Hu, vad svårt svenska är. Även för en infödd.

 4. Ett måste för alla språknördar
  Oliver Möntnich, 20 april 2017

  Jag älskar språk. Därför var det nog väldigt lätt att tycka om den här boken. Den förmedlar kunskap på ett lättsamt och underhållande sätt och gav mig (som flyttade hit från Tyskland i vuxen ålder) några nya synvinklar på det svenska språket. Det är nästan synd att jag redan behärskar språket så bra som jag gör, för annars hade jag varit sugen på att gå en SFI-kurs hos Sara ;)

 5. Underhållande och lärorik
  Ingrid Nettervik, 18 april 2017

  Det är oerhört stimulerande att läsa en bok som denna om något så intressant och viktigt som grammatik. Det märks att författaren kan sitt ämne och hon presenterar fakta på ett underhållande sätt vilket gör att man som läsare har roligt och får kunskap på samma gång. Detta är en bok som med framgång borde kunna använda i skolan, åtminstone som stimulans åt lärare som kan ha svårt att engagera eleverna i något så abstrakt som grammatik kan uppfattas som.

 6. Hade Sara nu svarat ja...
  Håkan Mossberg, 10 april 2017

  De som har läst min recension av Saras bok "Grejen med verb" minns kanske att den innehöll ett uppriktigt frieri, riktat till Saras hjärna. Hade hennes hjärna svarat ja, ja genom Sara då förstås men skall nu sanningen fram så svarade hon inte alls, så hade jag nu efter att ha läst uppföljaren "Grejen med substantiv..." omgående föreslagit att vi av romantiska skäl kunde förnya våra löften... :)

  Skämt åsido och med djupaste respekt för författaren så beror min förtjusning på att denna... Läs hela recensionen

 7. Humor
  Sten Ob Nilsson, 3 april 2017

  Med humor i hjärtat och hjärnan skriver Sara Lövestam och lättar upp grammatiken! Den här boken kan jag, liksom hennes tidigare "Grejen om verb", rekommendera.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Sara Lövestam